Una barricada en flames a Barcelona (Reuters/Nacho Doce)

Tercer dia de protestes i incidents contra l'empresonament de Pablo Hasél

A Barcelona hi ha hagut barricades en flames i a València la mobilització ha acabat en càrregues
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pablo Hasél

Tercer dia de protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Hi ha hagut mobilitzacions a diverses poblacions catalanes com Barcelona, Balaguer, Igualada, Sabadell, Tarragona i Valls.

Almenys vuit persones han estat detingudes pels Mossos a Barcelona. Dos, al carrer Roger de Llúria amb Mallorca, tres més al passatge Pla amb Bruc, dos al carrer Mallorca amb l'avinguda Diagonal i un al passeig Sant Joan. Tots han estat detinguts participar en llançaments d'objectes i actes vandàlics.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha informat de sis assitències a ferits, cinc de lleus i un menys greu.

 

 

El punt de partida de les protestes ha estat a plaça Tetuan, on s'han concentrat centenars de persones que han fet sentir crits de "Pablo Hasél llibertat". Després s'han traslladat davant de la seu del Departament d'Interior, a Diputació amb passeig de Sant Joan, on s'han llançat alguns objectes a la línia policial.

 

Manifestants davant la conselleria d'Interior a Barcelona (Reuters/Nacho Doce)


Després s'han encreuat i cremat contenidors en alguns carrers de la ciutat i la seu d'"El Periódico" ha rebut l'impacte d'objectes i pintades.

 

Un manifestant fent una pintada a la seu d'"El Periódico" (Reuters/Nacho Doce)


La violència ha seguit amb destrosses en entitats bancàries.

Les manifestacions de Sabadell i Tarragona han congregat mig miler de persones entre les dues i ha estat a la capital del Vallès occidental on s'han registrat incidents a la comissaria de la Polica Nacional.


Càrregues a València

A València, la mobilització ha acabat amb càrregues de la Policia Nacional contra els manifestants.

 

A València, hi ha hagut càrregues de la policia durant la manifestació per Hasél (EFE/ Biel Aliño)


Aquesta onada de manifestacions arriba el mateix dia que s'ha sabut la confirmació de la condemna a dos anys i mig de presó a la qual Hasél s'enfrontava per haver amenaçat un testimoni d'un judici d'un guàrdia urbà a un jove menor d'edat, en el qual l'agent municipal va ser absolt.

Amb aquesta última sentència, l'artista lleidatà acumula 6 anys i mig de presó.

Les protestes dels dos últims dies han acabat amb disturbis en algunes localitats i amb mig centenar de detinguts a tot Espanya, un dels quals és en presó provisional sense fiança.

ARXIVAT A:
Pablo Hasél
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut