Emergència pública de salut a Brooklyn per una epidèmia de xarampió

La mesura afecta el barri de Williamsburg, de majoria jueva, i obligarà tothom que no estigui vacunat del xarampió a fer-ho
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

Nova York ha declarat aquest dimecres l'"emergència pública de salut" en algunes zones de Brooklyn per una epidèmia de xarampió que es viu a la ciutat des del mes d'octubre.

Amb aquesta mesura extraordinària, els habitants sense vacunar al barri de Williamsburg, on es concentra la major part de la població jueva, hauran d'immunitzar-se per "protegir la resta de la comunitat i ajudar a reduir l'epidèmia".

Les injeccions seran obligatòries, i membres del Departament de Sanitat i Salut Mental revisaran les cartilles de vacunació de qualsevol persona que hagi estat en contacte amb pacients infectats. En cas de no estar immunitzats, podrien enfrontar-se a multes de fins a 1.000 dòlars.
 

Una dona jueva camina amb el seu nadó davant d'un autobús escolar a Brooklyn (Reuters)
 

Aquesta decisió arriba poc després que un comtat de Nova York vetés els nens no vacunats de xarampió d'entrar en llocs públics tancats, com restaurants o centres comercials, per una epidèmia de característiques similars.

El Departament havia amenaçat aquest dimarts amb tancar algunes escoles jueves o sancionar-les amb la prohibició d'admetre nens que no estiguin protegits contra aquesta malaltia.
 

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha justificat així l'aplicació de la mesura:
 

"No hi ha dubte que les vacunes són segures, efectives i salven vides. Insto tothom, especialment aquells a les àrees afectades, que es vacunin per protegir nens, famílies i comunitats."

 

 

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio (Reuters)

 

 



Les vacunes tenen "ADN de mico, rata i porc"

Entre la comunitat jueva circula una publicació, el "Manual de seguretat de la vacuna", que anima a la comunitat ultraortodoxa a no vacunar-se, en contra dels criteris científics i de la legalitat sanitària.

Aquesta revista, creada pel grup Pares que Eduquen i Advoquen per la Salut dels Nens (PEACH, en anglès), apunta que les vacunes porten "ADN de mico, rata i porc". "Creiem que no hi ha amenaça més gran per la salut pública que les vacunes", conclou.
 


Aquest manual conté cartes firmades per rabins, i s'ha convertit en un dels principals vehicles per a la desinformació entre grups ultraortodoxos. El seu missatge es comparteix en missatges de text grupals.

 

285 casos a Nova York des de l'octubre

Des que l'epidèmia va començar, l'octubre passat, s'han confirmat 285 casos arreu de la ciutat, la majoria en els dos últims mesos. D'aquests, 246 han estat detectats en menors d'edat i només 39 van ser adults.

No hi ha hagut morts associades al xarampió, però sí que s'han produït complicacions amb 21 hospitalitzacions i cinc entrades a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

ARXIVAT A:
Salut Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut