Borràs nega que el debat de política general sigui un ultimàtum per al futur del govern

En una entrevista a "Els matins" de TV3, la presidenta del Parlament suspesa ha dit que el debat ha de servir per veure si Esquerra té voluntat de complir l'acord de govern
Redacció Actualitzat
TEMA:
Laura Borràs

D'aquí una setmana comença el debat de política general, malgrat que les discrepàncies entre els socis de govern no estan resoltes, Laura Borràs ha negat que la cita al Parlament sigui un ultimàtum que determinarà si Junts continua o no a l'executiu.

En una entrevista a "Els matins" de TV3, la presidenta del Parlament suspesa ha insistit que, al seu entendre, Esquerra no està complint amb l'acord de govern, pel que fa a la carpeta nacional, i ha assegurat que: "El debat serà el lloc on veuran si la voluntat de complir l'acord és vigent".

"Nosaltres no podem fer ultimàtums. Descrivim una situació, l'acreditem amb fets, mostrem disposició per resoldre-ho i ens hi posem", ha declarat.

"El debat no és estar o no estar al govern. És un debat sobre complir l'acord que t'ha permès formar govern".

En tot cas, ha dit Borràs, Junts no es conformarà només amb gestos: "La voluntat de posar fil a l'agulla ha de ser visible i remarcable". "Veurem què en surt i després prendrem les nostres decisions", ha afegit. Decisions que també seran en mans de la militància del partit, a què es convocarà aquesta tardor a una consulta inevitable.

Junts ha marcat tres eixos en què reclama avenços a Esquerra per culminar la independència: recuperar un òrgan de direcció estratègica dins l'independentisme, unitat al Congrés, i que a la taula de diàleg només es parli d'amnistia i autodeterminació.

Sobre la negociació amb el govern espanyol, la presidenta de Junts per Catalunya s'ha referit a la desjudicialització: "La millor desjudicialització és una amnistia i el dret a l'autodeterminació". I ha afegit: "Si parlem de taula de negociació, ha de ser amb aquest context i amb la voluntat de resoldre el conflicte polític".

7.000 quilòmetres en dos mesos

Laura Borràs també ha fet referència a un dels últims desacords entre Junts i ERC: la seva suspensió com a diputada i presidenta del Parlament, després que ERC, el PSC i la CUP hi van votar a favor. Diu que ha estat víctima d'una persecució política i ha tornat a defensar la seva innocència: "Nego tots els delictes que m'han imputat."

Malgrat la seva suspensió, Borràs ha explicat que entre el juliol --quan la Mesa del Parlament va decidir-ho-- i fins aquesta setmana, ha recorregut 7.000 quilòmetres, uns 140 diaris. "Jo soc presidenta del Parlament i m'han suspès de les meves funcions i dels meus deures. Els meus drets els exerciré sempre", ha declarat.

ARXIVAT A:
Laura Borràs
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut