Ada Colau arriba al plenari de Barcelona en Comú

Barcelona en Comú es proposa liderar una nova confluència d'esquerres

Es tractaria de crear un nou moviment polític a Catalunya que "fugi de les sopes de sigles, de les coalicions fetes als despatxos i de la simple suma instrumental i electoralista de forces"
Redacció Actualitzat
El plenari de Barcelona en Comú s'ha proposat aquest dissabte crear un nou moviment polític a Catalunya que "fugi de les sopes de sigles, de les coalicions fetes als despatxos i de la simple suma instrumental i electoralista de forces".

Després de la victòria electoral d'En Comú Podem a les eleccions generals, l'equip d'Ada Colau es planteja liderar una nova confluència d'esquerres de "radicalització democràtica, defensa dels drets socials i la sobirania".

Aquesta formació aposta perquè el nou moviment es faci des de baix i sense sigles de partits polítics. En el supòsit que no hi hagi eleccions generals novament, el partit considera que té un any "per treballar, per debatre i construir, des de baix" aquest nou moviment polític.

"Activarem i treballarem amb altres projectes i candidatures municipalistes del canvi dels diferents territoris de Catalunya per debatre conjuntament la construcció d'aquest nou espai", ha destacat en un comunicat la portaveu i membre de la direcció executiva de Barcelona en Comú Susanna Segovia.

Per crear una nova confluència d'esquerres, Barcelona en Comú ha detallat que es convidarà a participar en els debats plataformes i agrupacions ciutadanes, moviments socials i altres actors polítics.

Segons la formació liderada per Ada Colau, el nou partit haurà de "respectar els principis i l'ADN que caracteritzen Barcelona en Comú". A més, ha subratllat que els "drets socials i el dret a decidir en el seu sentit més ampli" seran fonamentals.

Finalment, Barcelona en Comú considera que "té l'oportunitat i el deure d'impulsar un subjecte polític que capitalitzi el creixement a Barcelona i a Catalunya, que es converteixi en un nou actor "polititzador" i de transformació.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut