El jove afganès ha explicat el seu cas a la revista austríaca "Alter"

Àustria nega asil a un jove afganès per no semblar "prou homosexual"

Les autoritats consideren que "no camina ni es vesteix" com un gai
Actualitzat
TEMA:
Homofòbia

Un jove gai afganès ha denunciat que les autoritats austríaques li han denegat l'asil perquè consideren que la seva actitud no és la d'una persona homosexual.

Segons ha explicat a la revista "Alter", l'informe negatiu que ha rebut com a sol·licitant d'asil diu coses com que "no camina i no es vesteix com un homosexual"; per tant, pot tornar a l'Afganistan sense problema.

Els funcionaris addueixen en el seu escrit altres indicis que el noi no és gai. Consideren que "al haver-se barallat amb altres nois, té un potencial agressiu, impropi d'un homosexual"

A més, resulta que té pocs amics i li agrada sortir amb grups petits, una manera poc gai de relacionar-se, "atès que són més aviat gregaris".

Una altra de les raons de l'oficina d'asil de Viena és que no se'l creuen quan diu que ha donat petons a nois que no són gais, "si fos així hagués rebut una pallissa tremenda".

Associacions de defensa dels gais i lesbianes d'Holanda han denunciat desenes de casos semblants en diversos països. L'argument és sempre el mateix: els sol·licitants no els semblen "prou gais".

 

ARXIVAT A:
Homofòbia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut