El moment en què l'assaltant apunyala l'alcalde de Gdansk

Apunyalat l'alcalde de la ciutat polonesa de Gdansk en ple acte solidari

Un home ha apunyalat Pawel Adamowicz, alcalde de Gdansk, aprofitant un acte festiu per recollir diners per als hospitals
Felip Gordillo Actualitzat

L'alcalde d'una de les ciutats més importants de Polònia, Gdansk, ha estat apunyalat en plena marató per recollir diners per als hospitals. Una persona ha saltat a l'escenari i ha clavat un ganivet a Pawel Adamowicz. L'home està detinguts i la polica investiga l'agressió. L'alcalde està ingressat greu i l'han hagut d'operar d'urgència.

Adamowicz, de 53 anys, participava en un acte de la Gran Orquestra de Gdansk en què es recullen milions d'euros per comprar material mèdic per als hospitals. Quan era a l'escenari, enmig de les celebracions, un home l'ha assaltat i l'ha apunyalat. L'atacant ha celebrat la seva acció davant el públic amb crits d'"Adamowicz ha mort". Ràpidament l'han reduït i està detingut.

 

 

Segons els mitjans polonesos, la situació de l'alcalde és crítica i l'han hagut d'ingressar i operar d'urgència.

La premsa local assegura que l'assaltant seria un home que havia estat empresonat injustament durant el govern de Plataforma Cívica, el partit liberalconservador d'Adamowicz.

El primer ministre de Polònia, Joachim Brudziński, ha assegurat que l'atac és "un acte de barbàrie inexplicable" i ha demanat una investigació en profunditat:


Adamowicz és alcalde de Gdansk des del 1998. El 2018 va tornar a guanyar les eleccions amb el 65% dels vots.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut