Ana Pastor convoca el debat d'investidura de Mariano Rajoy per al 30 d'agost

En cas que Rajoy no aconseguís ser investit i, en els dos mesos posteriors, cap altre candidat obtingués els suports necessaris, es convocarien automàticament eleccions que es farien el dia de Nadal
Redacció Actualitzat

Ja hi ha data per al debat d'investidura de Mariano Rajoy. La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ha anunciat que començarà el dimarts 30 d'agost. Pastor ja ha comunicat la data del debat tant al rei Felip VI com al mateix Rajoy.

El debat començarà el dimarts 30 i es farà una primera votació l'endemà, dimecres 31. En aquesta votació, el candidat ha d'aconseguir la majoria absoluta dels vots, és a dir, 176, per poder ser investit. Si el candidat no és investit en primera volta, hi haurà una segona votació 48 hores després, el 2 de setembre. En aquesta votació, Rajoy en té prou amb obtenir més vots a favor que en contra.

L'anunci de Pastor ha arribat poques hores després de la reunió entre Rajoy i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, en la qual han acordat firmar les mesures anticorrupció que reclamava la formació taronja i també fixar una data per a la investidura.

Repetició d'eleccions per Nadal?

La data anunciada per Pastor obre un panorama incert si fracassa la investidura. En cas que Rajoy no aconseguís ser investit i, en possibles debats en els dos mesos posteriors, tampoc cap candidat obtingués els suports necessaris, es convocarien automàticament eleccions, que se celebrarien el dia de Nadal.

Preguntada per aquest fet, la presidenta del Congrés s'ha limitat a dir que ha tingut en compte "allò que comparteixen la immensa majoria dels espanyols" i que el país "tingui un govern com més aviat millor".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut