Alfonso Rus: "La gravació és totalment mentida"

El president de la Diputació de València ha desmentit les acusacions de la gravació on se'l sent comptant diners i s'ha mostrat decebut per l'actitud del seu partit
Redacció Actualitzat

El president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, ha fet declaracions respecte a la seva suspensió. Rus ha afirmat que en els 32 anys que porta en política ningú ha pogut dir res sobre ell i la seva gestió. "No ho diuen els altres", sinó "el meu partit o alguns del meu partit", ha remarcat, per assegurar que no sap encara què farà amb la seva candidatura a l'alcaldia de la població.

Rus ha fet aquestes declaracions a l'Ajuntament de Xàtiva, on, en acabar la junta de govern, ha accedit a la petició de compareixença dels mitjans que es trobaven al recinte consistorial perquè donés les seves explicacions sobre la suspensió cautelar de militància del PP arran de gravacions lliurades a la Fiscalia en el marc del "cas Imelsa".

Alfonso Rus s'ha mostrat molest amb les maneres. "El mínim que poden fer és trucar-me, escoltar-me i després fer el que hagin de fer". "Haurà estat la primera vegada en l'organització, que jo sàpiga que sense escoltar ningú l'apartin", ha afegit.

En aquesta línia, considera que les declaracions de Fabra demanant explicacions de per què apareix a les gravacions comptant diners són "degradants". "Els puc dir que la gravació és totalment mentida. Jo no estic en cap moment en cap cotxe i cobrant i movent diners", ha desmentit.

Preguntat per si l'expedient sancionador en el seu partit s'ha precipitat per evitar la foto amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimarts, durant la seva visita a València, Rus ha explicat que "quan va començar tot l'embolic" va trucar a Madrid per avisar que no seria a l'acte amb el president perquè no volia ser una "molèstia", però no descarta que això sigui una possibilitat.

El president de la Diputació de València ha insistit que tot això és un "complot" i que després de les eleccions donarà explicacions "cronològicament" d'aquest "embolic" des que va començar el 20 de desembre. En aquest sentit, ha recordat que no està "inculpat" en cap causa i que a Imelsa hi ha "un conseller delegat i un gerent, que si ha fet alguna cosa que ho pagui".

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut