Una aula d'una escola catalana

Alerten que el concurs de mèrits deixa fora milers de docents interins que hi tenen dret

USTEC i la Plataforma d'Interines Docents exigeixen al Departament d'Educació que ampliï el nombre de places perquè aquests docents no hagin de presentar-se a les oposicions
Actualitzat
TEMA:
Educació

El sindicat USTEC i PINDOC, la Plataforma d'Interines Docents de Catalunya, demanen al Departament d'Educació que ampliï les places a cobrir per concurs de mèrits.

Dels 30.000 docents que havien d'estabilitzar la seva plaça, 12.859 ja ho van fer per concurs de mèrits. Però, segons les dades del sindicat --dades que ja han fet arribar a Funció Pública i als grups parlamentaris-- hi ha 4.178 docents que estan treballant des d'abans del 2016 i no han obtingut plaça al concurs de mèrits per diversos motius.

Asseguren, a més, que això evidencia que l'oferta inicial de places que va fer el Departament per cobrir amb concurs de mèrits era de com a mínim 1.536 places menys.


8.961 segons la Plataforma d'Interins

La PINDOC, per la seva banda, després de fer un informe pericial, eleva la xifra fins a 8.961 els docents interins que, tot i sumar cinc o més anys de feina, no han pogut entrar per mèrits.

A més, asseguren que en el procés d'acreditació hi va haver problemes, que els interins no hi van poder fer constar tots els seus mèrits i en van quedar exclosos. També denuncien que els que, durant aquest tres, cinc o més anys, van treballar però ocupant places de diferents especialitats, sovint no han sumat prou en un mateix lloc i ara consideren que això els ha penalitzat.

USTEC i la Plataforma d'Interines Docents asseguren que la llei permet ampliar les places del concurs de mèrits i així ho exigeixen.

El Departament respon que no pot transvasar places

Per la seva part, el Departament d'Educació diu que no es pot donar compliment a la petició de transvasar places del concurs-oposició al concurs de mèrits que reclamen els sindicats i la PINDOC perquè els concursos estan publicats en temps i forma, amb un nombre de places establerts, i no seria administrativament correcte fer-ho.

Si no hi ha canvis, els docents afectats hauran de fer el concurs-oposició convocat a finals de juny, on hi ha 14.000 places convocades. En aquest cas, els mèrits determinaran el 40% de la nota i el 60% serà la nota de les diferents proves, que no seran eliminatòries entre elles.

 

ARXIVAT A:
Educació Drets laborals
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut