Vigilància policial al voltant de l'empresa càrnica on han aparegut més d'un miler de positius

Alerta a Alemanya després que s'hagi disparat l'índex de contagis per Covid

Preocupen especialment els rebrots al Rin del Nord-Westfàlia i a la ciutat de Göttingen, a la Baixa Saxònia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

A Alemanya, la taxa de contagi del coronavirus augmenta de manera preocupant. I al mateix temps apareixen rebrots a diferents punts del país. Les autoritats sanitàries han detectat que l'índex de reproducció s'ha elevat fins al 2,88, és a dir, que cada infectat de la malaltia contagia gairebé tres persones. Per contenir la pandèmia, és necessari que aquesta xifra estigui sempre per sota de l'1.

L'Institut Robert Koch (RKI) de virologia destaca en el seu últim informe la relació d'aquest augment del factor de reproducció amb els brots localitzats, en particular al que hi ha hagut a la planta càrnica Tönnies, a la ciutat de Gütersloh, a l'estat del Rin del Nord-Westfàlia. on la xifra de positius ja és de 1.331. Divendres era de 800.

L'Institut recorda que, ja que la xifra de casos actius a Alemanya és relativament baixa, els brots localitzats tenen una repercussió forta en els càlculs de factor de reproducció. De tota manera, subratlla la necessitat d'observar l'evolució als pròxims dies, "concretament pel que fa a la possibilitat que augmentin els casos positius més enllà dels brots descrits."
 

Treballadors bloquejats a la planta càrnica Tönnies, darrere una tanca (Reuters/Leon Kuegeler) (Reuters/Leon Kuegeler)


Göttingen i el barri de Neukölln, a Berlín

A Göttingen, a la Baixa Saxònia, aquest cap de setmana s'ha hagut de posar en quarantena un bloc d'apartaments amb 700 residents. La policia antiavalots ha hagut d'intervenir per fer front als veïns que volien saltar-se les restriccions. Hi ha hagut més d'un centenar de contagis en aquest edifici.
 

700 habitants en quarantena en habitages de Göttingen, a la Baixa Saxònia


I a la capital, Berlín, el brot es va detectar fa uns dies en set blocs del districte de Neukölln, un barri popular i multiètnic, on van quedar en quarantena un centenar d'habitatges i 2.000 persones.

Les autoritats de la capital alemanya han estat les més ràpides en l'aixecament de les restriccions. Des de fa dues setmanes no hi ha limitació a les reunions a l'aire lliure. Continua sent obligatori l'ús de les mascaretes en el transport públic i comerços. Però en la pràctica no s'aplica ni hi ha sancions a qui ho incompleix.

La xifra total d'infectats a Alemanya és aquest dilluns de 191.000, i les víctimes mortals ja s'acosten a les 9.000. S'han recuperat del coronavirus 175.000.
ARXIVAT A:
Coronavirus Alemanya Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut