Rebrot de Covid-19 a Alemanya: 650 contagis i 9.000 confinats prop d'un escorxador
De moment, 657 treballadors del miler que s'han sotmès al test han donat positiu (Reuters/Ina Fassbender)

Rebrot de Covid-19 a Alemanya: 650 contagis i 9.000 confinats prop d'un escorxador

Els infectats són treballadors d'una de les principals plantes càrniques del país, al Rin del Nord-Westfàlia

RedaccióActualitzat

Alemanya és el país europeu que en aquests moments té el rebrot més gran de Covid-19. Al Regne Unit, Espanya, Itàlia i França hi ha hagut més morts per la pandèmia, però aquests últims dies estats alemanys com el del Rin del Nord-Westfàlia es veuen especialment afectats. Hi ha hagut més de 650 contagis en un dels escorxadors més grans del país i les autoritats han confinat 9.000 persones que viuen al voltant d'aquesta planta càrnica.

A la planta càrnica Tönnies, a la ciutat de Gütersloh, creuen que el problema acaba de començar. Del miler de treballadors sotmesos al test del coronavirus, 657 han donat positiu i encara hi ha proves pendents de resultat. Se sospita que l'origen del brot es troba en treballadors búlgars i romanesos que van tornar contagiats dels seus països durant unes vacances recents.

Les autoritats han subratllat que no hi ha problemes de proveïment d'aliments i han recomanat a la població que no faci compres compulsives de carn i embotits.

Rebrot de Covid-19 a Alemanya: 650 contagis i 9.000 confinats prop d'un escorxador
La planta càrnica on treballen els contagiats és una de les més importants d'Alemanya
Rebrot de Covid-19 a Alemanya: 650 contagis i 9.000 confinats prop d'un escorxador
Angela Merkel, aquest dimecres, durant una compareixença informativa (Reuters/Markus Schreiber)


La cancellera Merkel ha advertit del sobreesforç que aquestes situacions signifiquen per a les autoritats locals:

"Imaginis que d'un dia per l'altre ha d'enviar centenars de famílies a la quarantena. Això és una feina dura però s'ha de fer. Amb aquests brots veiem que el virus encara no ha marxat."


Les escoles i les llars d'infants de la zona estan en quarantena.

La pandèmia ha constatat la dificultat de complir les mesures de distància i higiene en el context de les condicions laborals en el sector càrnic. Aquesta situació va suposar que el mes passat el govern anunciés una reforma estructural del sector, caracteritzat per la mà d'obra temporal i migrant.

A Berlín, al barri de Neukölln, també hi ha hagut un focus que ha obligat a aïllar un bloc de pisos amb 470 habitatges, on viuen més de 2.000 persones.

Aquest dimecres, el govern federal i els estats federats han acordat mantenir les mesures d'higiene i de distància fins a nou avís. Els grans esdeveniments continuaran prohibits fins a finals d'octubre, però, en principi, les escoles reprendran la plena activitat a partir de l'agost.


Més turistes alemanys a les Balears

Mentrestant, aquest cap de setmana continuaran arribant turistes alemanys a les Balears. El Ministeri espanyol d'Indústria, Comerç i Turisme ha decidit programar més vols a les Illes amb l'objectiu d'atreure viatgers procedents d'Alemanya. L'ordre es publica aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat.

Concretament s'inclouen deu noves rutes aèries programades entre aquest dijous i dissabte que ve. Els vols procedeixen de diferents aeroports alemanys, entre els quals hi ha Munic i Frankfurt, tots amb arribada a Palma, Mallorca. Tres vols ho faran aquest dijous, tres divendres i quatre més dissabte.

Rebrot de Covid-19 a Alemanya: 650 contagis i 9.000 confinats prop d'un escorxador
Turistes alemanys arribant a Eivissa (EFE/Sergio G. Cañizares)
Rebrot de Covid-19 a Alemanya: 650 contagis i 9.000 confinats prop d'un escorxador
Milers de turistes alemanys arriben aquests dies a Palma, Eivissa i Maó (EFE/Sergio G. Cañizares)


Dilluns passat van començar a arribar a les Balears els primers turistes alemanys dins d'aquest programa pilot. Fins a finals de mes es preveu que hi hagi gairebé 11.000 turistes provinents d'Alemanya que viatjaran a les Illes sense necessitat de passar cap quarantena.

L'ordre inicial per la qual s'autoritzava un corredor turístic segur des d'Alemanya a les Balears recollia 47 vols procedents de diversos aeroports alemanys, amb destí a Palma, Eivissa i Maó, programats entre el 15 i el 30 de juny, tot i que especificava que hi podria haver noves rutes.

 

ARXIVAT A:
AlemanyaCoronavirus Salut
Anar al contingut