A la subhasta d'aquesta setmana hi ha gairebé 5.000 armes (Twitter / @GuardiaCivilBCN)

Adeu a les subhastes d'armes a la Guàrdia Civil: 5.000 busquen amo a Catalunya

Una normativa europea impedeix seguir subhastant-ne i a partir de l'any que ve es destruiran totes les armes quan portin un any al dipòsit
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial

Gairebé 5.000 armes busquen propietari en l'última subhasta d'armes que es farà a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, que acull aquestes vendes des de fa 30 anys.

A partir de l'any que ve se'n deixaran de fer per complir amb una normativa europea. Les escopetes i pistoles que portin un any al dipòsit es destruiran directament.

Per participar en l'última subhasta, evidentment, cal ensenyar la llicència d'armes. Un cop comprovada, es pot accedir a la zona d'exposició.

Miguel Ángel Quesada, que és interventor d'armes i explosius de Barcelona de la Guàrdia Civil, precisa que molts dels compradors potencials són caçadors. "El 75% de les armes que hi ha exposades són per caçar", explica.

Les armes que acaben aquí eren de persones a qui han retirat la llicència o que hi han renunciat, o de vigilants de seguretat que deixen de ser-ho. La Guàrdia Civil les manté un any en un dipòsit i després les subhasta. Però el cos policial només fa d'intermediari. Els diners són per a l'antic propietari de l'arma, que és qui en fixa el preu de sortida.

Com expliquen alguns dels assistents, hi ha armes que estan en molt bon estat, mentre que d'altres estan en molt males condicions. Asseguren que no és fàcil trobar-hi gangues, però que, per exemple, pot anar bé comprar-hi una de les armes més econòmiques i fer-la servir per a recanvis.

De les gairebé 5.000 armes que s'ofereixen aquests dies les que no es venguin es destruiran. A partir de l'any que ve es destruiran totes les armes directament quan portin un any al dipòsit de la Guàrdia Civil.

ARXIVAT A:
Policial Guàrdia Civil Sant Andreu de la Barca
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut