Centenars de persones han exigit que els governs declarin l'emergència climàtica

Onada global de protestes d'Extinction Rebellion per frenar la crisi climàtica

Les accions de bloqueig acaben amb 80 detinguts a Amsterdam, 21 a Londres i 3 a Madrid
Redacció Actualitzat
TEMA:
Crisi climàtica

Nova onada mundial de protestes pel clima. El moviment Extinction Rebellion ha dut a terme accions de bloqueig en més de 60 ciutats d'arreu del món, entre les quals Madrid

Les protestes han acabat amb desenes de detinguts. La major part, a Amsterdam, on la policia ha arrestat 80 del miler de persones que han bloquejat la Stadhouderskade, una de les principals artèries de la ciutat. 

A Londres, 21 persones han quedat detingutes en les protestes que van arrencar el cap de setmana i que han tallat carrers del centre de la ciutat i també la plaça Trafalgar i Westminster. 

A Alemanya, els 2.000 joves acampats des de dissabte davant la cancelleria han estès la mobilització a altres punts neuràlgics de Berlín. Al capdavant dels activistes hi ha la capitana de l'ONG Sea Watch, Carola Rackete

Tres detinguts a Madrid 

A Madrid, hi ha hagut tres detinguts, entre els quals el professor de la Universitat Autònoma de Madrid i exdirector de l'Observatori de la Sostenibilitat d'Espanya Jorge Riechmann. Les detencions són per resistència i desobediència a l'autoritat

Més de 30 activistes han estat traslladats en dependència policials. A hores d'ara, però, tots estan en llibertat. 

Uns 200 joves han tallat el trànsit a la ciutat, concretament al passeig de la Castellana, per protestar contra l'emergència climàtica. La Policia Nacional ha retirat els manifestants.
 

 

Activistes de tot el món es coordinen per bloquejar seixanta ciutats dels cinc continents (Reuters)


Els manifestants s'han concentrat al pont de Nuevos Ministerios a partir de les 9 del matí i, estirats al terra i entrelligats, han impedit la circulació.

 


Els antiavalots han anat retirant els joves i identificant-los.

 

L'objectiu dels activistes és bloquejar la ciutat i fer accions durant dues setmanes. Diverses persones han acampat al costat del punt neuràlgic de la protesta a la capital espanyola, al passeig de La Castellana, davant el Ministeri per a la Transició Ecològica. 


Rebel·lió pel clima a seixanta ciutats del món

Es tracta d'una onada de noves accions de protesta per l'emergència climàtica i ecològica a un total de 60 ciutats d'arreu del món. Els activistes anomenen aquest moviment la segona Rebel·lió Internacional no Violenta pel Clima i aquest diumenge ja es van veure concentracions d'activistes a capitals com Berlín i París, al parc de la Villette.

Diumenge es van veure concentracions d'activistes a capitals com Berlín (Reuters)


Aquest dilluns al matí hi ha concentracions a Londres, Amsterdam i altres ciutats d'arreu del món:


L'objectiu és exigir als governs que declarin l'emergència climàtica i ecològica que vivim, perquè gairebé estem en un punt de no retorn. I, per tant, demanen que diguin la veritat i que facin polítiques efectives, amb caràcter immediat, per frenar l'emissió de gasos contaminants que provoquen l'escalfament global.

 

Extinction Rebellion va un pas més enllà que les organitzacions d'estudiants, com Fridays for Future, i advoca per la desobediència civil i l'acció directa no violenta.

La publicació de l'informe "Escalfament global d'1,5 graus", fet pel grup de científics que avaluen el canvi climàtic i que depèn de les Nacions Unides, va impulsar l'aparició del moviment Extinction Rebellion. També va fer que es difongués la idea que "només queden 11 anys per evitar la catàstrofe".

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut