Les dues activistes encadenades a l'altar de basílica amb motiu de protesta, l'any 2014

Absoltes les activistes de Femen que es van encadenar despullades a l'Almudena

Els fets van passar el 2014, quan es van lligar a l'altar de la catedral en defensa a l'avortament
Actualitzat
TEMA:
Feminisme

El Jutjat Penal número 23 de Madrid ha absolt avui, dilluns, dues activistes de Femen a les quals s'acusava dels delictes d'odi i contra els sentiments religiosos. 

Totes dues noies es van lligar nues a l'altar de la catedral de l'Amudena de Madrid, l'any 2014, com a protesta a favor de l'avortament i en contra de la posició de l'església catòlica en aquesta qüestió.

Absoltes per "defensar una idea"

El jutge ha rebutjat l'acusació de l'Associació d'Advocats Cristians i la fiscalia, ja que argumenta que les joves només "defensaven una idea: el dret a l'avortament". L'acusació les volia condemnar a dos anys de presó i 46 mesos de multa.

La líder i portaveu de FEMEN a Espanya, Lara Alcázar, ha celebrat l'absolució com un triomf:

 

 

L'advocat de Femen, Endika Zukueta, s'ha mostrat satisfet, ja que és "una bona notícia" per a les acusades i per a "totes aquelles persones sensibilitzades amb el dret a la llibertat d'expressió i a la pacífica protesta".

A més, ha afegit que això sorgeix en un moment en què "els poders públics estan provocant un retrocés en el legítim exercici de tals drets".

És la segona ocasió que diverses feministes del col·lectiu de Femen són absoltes. La primera va ser el 2016, quan el tribunal va indultar cinc joves per haver irromput gairebé despullades en una concentració en contra de l'avortament a Madrid, el 2013.

ARXIVAT A:
Feminisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut