Pablo Llarena

Absolta la tuitaire de Reus acusada d'amenaçar el jutge Llarena i la seva dona

La jutge apunta que no s'ha pogut acreditar l'autoria de la piulada i, a més, que el seu contingut no és delictiu
Actualitzat
TEMA:
Pablo Llarena

El jutjat penal número 1 de Reus ha absolt la tuitaire de Reus a qui s'acusava d'haver fet una piulada amenaçant el jutge Llarena i la seva dona. La sentència conclou que no es pot acreditar que l'acusada fos l'autora de la piulada perquè la fiscalia només disposava de captures de pantalla, segons ha explicat a Catalunya Informació l'advocat de l'acusada, Lluís Gibert.

"Tot el procediment es fonamenta en una captura de pantalla que manipulava aquest tuit. Com que no s'ha pogut demostrar que aquest tuit l'hagués fet ella, la sentència ha entès que no hi havia proves suficients. Hi havia un dictamen dels Mossos que deien que el contingut del tuit era això, però aquest dictamen el vam posar en dubte i, efectivament, ha quedat acreditat".

La jutge també ha descartat que el tuit pugui ser considerat una amenaça o una injúria, en el context d'un debat públic i de crítica social en el qual les restriccions a la llibertat d'expressió, diu, han de ser mínimes, segons la jurisprudència.

La dona estava acusada d'haver fet una piulada el 25 de març en què explicava on treballava la dona de Llarena i afegia que calia difondre-ho perquè tinguessin clar que no podrien tornar a anar pel carrer.

La fiscalia demanava fins a un any i mig de presó per coaccions o amenaces, i una multa de més de 2.000 euros per les injúries.

ARXIVAT A:
Pablo Llarena Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut