L'excavadora amb l'explosiu s'estava utilitzant en una obra a Castellbisbal (Mossos d'Esquadra)

A presó per posar un explosiu en una excavadora de l'empresa que el va acomiadar

L'artefacte casolà estava programat perquè explotés quan s'estigués utilitzant la màquina
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial

Un veí de l'Hospitalet de Llobregat, al Barcelonès, va ser detingut dimarts passat pels Mossos d'Esquadra com a únic sospitós d'haver col·locat un artefacte explosiu casolà en una excavadora d'una empresa on havia treballat.

El dispositiu, format per una garrafa de benzina connectada a una placa electrònica programada per esclatar, va ser detectat per un dels treballadors, que va donar l'alerta. 

L'excavadora formava part de la maquinària d'una obra que s'estava fent a Castellbisbal, al Vallès Occidental.

 

La placa programable s'alimentava amb piles (Mossos)


Es dona la circumstància que la setmana abans dues màquines d'aquesta mateixa obra havien estat sabotejades abocant sucre en el dipòsit de benzina.

La descoberta es va fer el 10 de març cap a les 8 del matí, i agents especialistes del grup de Tedax-NRBQ dels Mossos van poder-lo desactivar sense haver-lo de fer esclatar.

La placa estava programada per esclatar a un quart de deu, una hora en què l'excavadora havia de ser utilitzada per treballar.

 

Els Mossos descriuen l'artefacte com "de construcció casolana però força elaborat".

La investigació oberta per la policia catalana va permetre relacionar-lo amb un home que havia treballat a l'empresa feia poc temps i que havia estat acomiadat.

Va ser detingut a casa seva, a l'Hospitalet de Llobregat, el 4 de maig després d'un registre en què es van trobar diversos components semblants als de l'artefacte.

 

El sospitós va ser detingut a casa seva, a l'Hospitalet de Llobregat (Mossos)


L'endemà va passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Rubí, al Vallès Occidental, on es va decretar el seu ingrés a presó. 

Està acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, d'un de tinença il·lícita d'artefacte incendiari i un de danys en grau de temptativa.

ARXIVAT A:
Policial Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut