A la venda per un milió d'euros el poble dels directius de la central de Camarasa

Situat en un entorn privilegiat, el conjunt, que es ven per un milió d'euros, inclou set edificacions que en la seva època eren tot un símbol de luxe i poder
Actualitzat

A la Noguera busquen comprador per al poblat que va allotjar els enginyers i els directius de la presa i la central elèctrica de Camarasa, primer de la Canadenca i després de Fecsa. Unes edificacions construïdes a començaments del segle XX que eren tot un símbol de poder i luxe i que reunien comoditats poc habituals per a l'època.

Es tracta d'un recinte de luxe, avui en dia mig abandonat, que es ven per 990.000 euros.

El conjunt el formen set cases d'estil colonial, amb les construccions annexes que inclouen una piscina i una pista de tenis. En total, més de 1.800 metres quadrats que fins als anys 80 van estar habitats.

 

Eren moltes les persones que es movien per aquest recinte, que comptava, fins i tot, amb escola pròpia i un mestre per als fills de la colònia.

 

L'entorn és privilegiat, vora l'aiguabarreig del Segre i la Noguera Pallaresa.

La seva ubicació, lluny del poble de Camarasa, no era casual. Els directius vivien lluny dels treballadors per si hi havia cap problema.

 

Els actuals propietaris pensen que, prèvia reforma, el poblat podria convertir-se en un allotjament turístic únic al país. Ara, busquen comprador i l'han posat en venda en un portal d'internet.

L'Ajuntament veu amb bons ulls recuperar-lo, sempre que el nou projecte sigui respectuós amb aquest entorn protegit:

"Que es vulgui reobrir, que doni vida al territori, que es pugui gestionar una mica de turisme en aquella zona i que pugui donar llocs de feina, com a Ajuntament jo crec que és un win-win, oi? Ara, això sí, ha de ser respectant en tot moment la zona", explica Elisabet Lizaso, alcaldessa de Camarasa.

 

Arran de la pandèmia, les zones d'interior atreuen cada cop més persones que volen viure lluny d'entorns massificats i en plena natura. A Camarasa ho han notat. La seva alcaldessa assegura que l'objectiu és que la gent que hi viu trobi motius per quedar-s'hi:

"És cert que hem notat un lleuger augment d'empadronaments. I gent que pregunta per adquirir cases o lloguers a la zona. Intentem continuar amb polítiques que facilitin que la gent vingui i, sobretot, es quedi. Perquè el més important és aturar que la gent jove marxi del poble."

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut