Desenes de chefs Michelin, aquest dilluns a Barbate (EFE)

80 xefs Michelin es comprometen a convertir en sostenibles les seves cuines

Volen crear un model que eviti malmetre menjar i recursos i que tothom pugui fer-se seu
Redacció Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Aquest dilluns s'ha fet a Barbate, a Cadis, una trobada d'una vuitantena de cuiners de restaurants que en conjunt sumen més de 70 estrelles Michelin.

Entre els cuiners, Ferran Adrià, Joan Roca, Fina Puigdevall i Andoni Luis Aduriz. També hi han participat representants d'entitats ambientalistes i d'empreses alimentàries.

El motiu: comprometre's a adaptar les seves cuines per evitar que s'hi malmeti menjar i recursos.


Reutilitzar, reciclar, separar


La trobada l'ha promoguda el cuiner Ángel León, que proposa crear un model de "reutilització, reciclatge i separació" dels residus que generen els restaurants.

L'objectiu és reduir el consum d'aigua, energia i recursos no imprescindibles. Per aconseguir fixar aquest model, tots els participants s'han compromès a impulsar una plataforma.

Aquesta plataforma ha de servir per pressionar administracions i empreses perquè s'adaptin al model i també fomentar que tothom se'l faci seu a casa.

"Despesca"

La trobada s'ha completat amb una sessió de "despesca", una forma tradicional de pesca de Cadis, que consisteix a capturar peix que abans s'ha fet entrar en unes marismes artificials:

 

ARXIVAT A:
Gastronomia Sostenibilitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut