Acte de Dolça Revolució, a Balaguer, amb Josep Pàmies, el segon a l'esquerr

120.000 euros de multa per difondre falses teràpies contra el càncer i l'autisme

Són dos expedients a Josep Pàmies i Dolça Revolució per la venda d'MMS i de plantes per curar el càncer i encara queda un tercer expedient per tramitar
Actualitzat
TEMA:
Salut

El Departament de Salut ha sancionat de moment amb 120.000 euros Josep Pàmies, el pagès de Balaguer que defensa les propietats de les plantes contra malalties com el càncer, i la seva associació Dolça Revolució en dos expedients diferents.

El primer es va obrir a principis del 2018, quan Salut va detectar que la pàgina web de l'entitat oferia uns productes fets amb plantes que prometien curar el càncer i la leucèmia. La multa inicial va ser de 30.000 euros, però l'associació de Pàmies va reconèixer la seva responsabilitat i es va reduir la sanció a 18.000 euros.

La segona multa, de 90.000 euros, és per la venda d'MMS, l'anomenat "suplement mineral miraculós" per curar l'autisme. A la seva web, afirmava que l'autisme es pot curar amb una substància semblant al lleixiu. Pàmies encara no ha respost a aquesta segona sanció que encara pot recórrer.

Queda pendent, a més, un tercer expedient per l'acte celebrat a Balaguer per l'associació de Pàmies Dolça Revolució, encara en tràmit.
 

 

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, també va anunciar fa uns dies que el govern espanyol presentaria una denúncia a la fiscalia contra l'associació de Pàmies, ja que el producte MMS està prohibit des del 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

ARXIVAT A:
Càncer Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut