Desenes de persones amb estelades al cim de la Roca Corbatera, en record a l'exconseller Raül Romeva (ACN)

Coronen 18 cims per demanar la llibertat de presos i exiliats

A la iniciativa hi han participat membres del govern i de les institucions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Govern empresonat

Unes 11.000 persones han participat aquest dissabte a la campanya "Cims per la Llibertat", una ascensió simultània a 18 cims de Catalunya per conscienciar de la situació de "presos, exiliats i represaliats polítics".

A la iniciativa s'hi han afegit membres del govern i de les institucions com el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat en l'ascensió al Puigsacalm, a coll de Bracons. El president del Parlament, Roger Torrent, ha pujat al Matagalls, al Montseny.

 

Aquesta acció reivindicativa es fa en benefici de l'Associació creada pels familiars dels líders independentistes que són a la presó o a l'exili.

 



Des de les sis del matí han començat les ascencions a diversos punts del territori. Cap al migdia ja han fet cim, i s'ha fet lectura d'un manifest. En algunes de les ascensions han participat familiars dels represaliats.

 

 


Molts dels participants s'han hagut de llevar ben d'hora per començar l'ascenció a cims com el de la Pica d'Estats, a més de 3.000 metres d'altura.

 

 

En alguns cims, com en aquesta zona de Fontalba per pujar al Puigmal, a primera hora del matí hi havia cua de cotxes aparcats:

 

 

18 cims a Catalunya i 10 a fora

Els independentistes presos i els que són a l'exili han triat els diferents cims, entre els quals hi ha el Pedraforca, el Matagalls, la Pica d'Estats o la Mola.

 


Marta Rovira ha volgut agraïr les persones que han participat en l'activitat i, des de Suïssa, reconeix que troba a faltar la boira que avui ha acompanyat molts dels excursionistes:

 


A més, hi ha una iniciativa en marxa a nivell internacional, on també s'ha pujat als cims de Brocken, a Alemanya; Tombeau du Géant, a Bèlgica; Sallafort, a la Catalunya del Nord; Bola del Mundo, a la Serra de Guadarrama, a Madrid; Mount Royal, al Quebec; Monte Cinto, a Còrsega; i el Tamalpais, a Califòrnia, entre d'altres.

 


L'exconseller de Cultura, Lluís Puig ha participat en l'ascenció al Tombeau du Géant, a Botassart:

 


"El cim de les invisibilitzades"

A Viladecans, d'on és Tamara Carrasco, la membre d'un CDR que va ser detinguda i acusada de terrorisme a l'Audiència Nacional i que està confinada al seu poble com a mesura cautelar, també s'ha fet un cim. Des de dalt de l'ermita de Sant Ramón, s'ha fet un record a la Tamara Carrasco i l'Adrià Carrasco:

 

 

Notícia relacionada: Mantenen el confinament de Tamara Carrasco a Viladecans perquè "els CDR estan actius"

 

En diuen el "cim de les invisibilitzades" per recordar casos com els de Tamara o Adri Carrasco, exiliat a Bèlgica, que no tenen tanta atenció mediàtica com el de la resta dels líders independentiestes presos i exiliats.


Protecció Civil demana precaució

Protecció Civil ha activat en estat de prealerta el Procicat per garantir un desenvolupament segur de l'activitat i garantir una reacció coordinada en cas d'emergència.

Ha estat un dia núvol i algunes de les ascensions han estat acompanyades de la pluja. Ha calgut extremar les precaucions:

 


Fins al primera hora de la tarda s'han registrat quatre incidències, totes de caràcter lleu.

 




 

ARXIVAT A:
Govern empresonat Procés català Marta Rovira
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut