1 de cada 5 catalans beu massa alcohol sense ser-ne conscient

El Departament de Salut aprofita el Dia sense Alcohol per alertar que cal reduir el consum excessiu d'alcohol i dels riscos que comporta
Redacció Actualitzat

Segons un estudi recent, una de cada cinc persones beu massa, de forma diària o en grans quantitats esporàdicament, sense ser conscient dels riscos per a la salut que comporta, perquè pensen que és un consum normal, acceptat culturalment. Es considera que a partir de 4 copes de vi o cerveses al dia els homes i la meitat les dones ja s'està entrant en risc.

En alcohol pur això representa més dels 30 grams diaris, que els investigadors han verificat que ja comporten una toxicitat que causa càncer, amb el doble de risc del que tenen, per exemple, els fumadors passius habituals. Es calcula que a Europa hi ha cada any 136.000 nous casos de càncer causats per consum d'alcohol com aquest. Els experts afirmen també que l'alcohol és el responsable directe de 200 malalties diferents, 30 de les quals porten la paraula o l'arrel "alcohol" al nom, i només es produeixen pel consum d'alcohol.

El Departament de Salut ha aprofitat que aquest diumenge és el Dia sense Alcohol per llançar aquesta alerta, amb el lema "Veus el que beus? Amb l'alcohol, menys és millor". El considera un problema prioritari de salut pública a Catalunya. Ja s'estan fent molts programes de prevenció, com els cribatges que fan 70 Centres d'Atenció Primària per detectar el consum de risc en la població que atenen.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut