LA MÚSICA DE L'S3

"Fa la la", versiona les cançons tradicionals infantils

"Fa la la", per aprendre cançons tradicionals infantils
Un moment de "Fa la la"

"Fa la la" és el nou projecte musical de l'S3 que neix amb l'objectiu de fer arribar les cançons tradicionals infantils catalanes als més petits d'una manera divertida. La primera estrena va ser "La Castanyera", amb una bona acollida entre els més petits i un gran nombre de reproduccions a les plataformes digitals. Ara es presenten 9 cançons més i, al Nadal, es culminarà amb la cançó del Tió.

Entre les cançons tradcionals que s'estrenen ara hi trobem "El gegant del pi", "Sol solet", "Cargol treu banya" o "Joan petit" entre d'altres. L'encarregat de versionar aquests temes ha estat en Dani Vega, component del grup Mishima que ha comptat amb la veu del Titó, que tant èxit està tenint en el seu programa infantil.

 

Com neix el projecte?

Laia Servera, directora d'infantils de la CCMA, explica que un dels objectius del nou SX3 és el de fer arribar la cultura tradicional catalana als nens i nenes del país. En aquest sentit, "Fa la la" neix de la necessitat de recollir les cançons tradicionals infantils catalanes i acompanyar "El cançoner del Mic" en aquest camí.

Creiem que tenim l'obligació o el compromís de traslladar una sèrie de continguts vinculats a la cultura del país. És important aquesta transmissió i "Fa la la" neix per complir aquest objectiu.

Les cançons triades en aquesta primera edició del programa són 10 i correponen, en algun cas, a temes que acompanyen els més petits en celebracions importants com ara "La Castanyera", que es va estrenar al mes de setembre, o el "Caga tió" que s'estrenarà a mitjans de desembre. La resta són cançons que formen part de la cultura del país: "Sol, solet", "Cargol treu banya", "Joan Petit", "Mireu com balla", "Si la barqueta es tomba", "El gegant del pi" i "Plim plim plim (salta l'esquirol)". L'últim videoclip és el tema d'inici i original de tots els programes.

 

Figures tradicionals i disseny 3D

Els protagonistes de tots els videoclips són quatre animals que formen part de la fauna catalana: el tritó del Montseny, l'oca empordanesa, l'os bru del Pirineu i el ruc que, en aquesta ocasió, s'ha convertit en un "ruquicorn", fusionant la imatge dels dos animals: el ruc i l'unicorn. S'ha volgut jugar amb aquests animals per defensar, encara més, aquesta transmissió de valors de la nostra cultura. 

El cinquè personatge i l'única figura humana de tots els videoclips és la versió animada d'en Titó. En Titó comença a ser un dels personatges més estimats del nou SX3. Les seves excursions arreu del país, els seus descobriments i la seva interacció amb en John C, cada vegada agrada a més nens i nenes, i està cridat a ser un bon referent per a tots ells. L'actor que interpreta en Titó, Bittor Fernández, és l'intèrpret d'aquestes cançons acompanyat de l'actriu, Clara Moraleda.

 

Pel que fa al disseny, s'ha buscat un dibuix 3D modern, divertit i desenfadat. Els personatges ballen i fan coreografies per animar els més petits a acompanyar-los i, d'aquesta manera, afavorir la coordinació psicomotriu. Està demostrat que la música i el ball són uns grans aliats en la formació dels més petits i amb aquests videoclips s'afavoreix el descobriment del propi cos i de l'entorn i la memorització de les lletres i les coreografies. Amb aquestes cançons també es pretén consolidar la llengua catalana.

 

A totes les plataformes: Youtube i Spotify

Totes les cançons estan disponibles a totes les plataformes de consum del SX3: la web, l'app SX3 de vídeo per a dispositius mòbils i també l'HBbtv (botó vermell) i les aplicacions SX3 per a smart tv. Aquí teniu la informació per poder-les descarregar.

Les cançons de "Fa la la" també us acompanyaran des de totes les plataformes de consum d'àudio en streaming com ara Spotify i també a Youtube

 

I tot i que són cançons adreçades als més petits, esperem que vosaltres també els acompanyeu cantant i ballant!