Cassola volcànica

Ous al plat amb bolets i xoriço

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

  • 4 ous frescos
  • 1 grapat de xampinyons o xiitake 
  • 1 grapat de bolets de temporada 
  • Tomàquets cherry
  • 2 cebes tendres 
  • Salsa de tomàquet sofregit
  • 1 tros de xoriço (si us agrada, pot ser picant)
  • Formatge curat
  • Orenga
  • Sal, pebre
  • Oli d'oliva verge

 

Elaboració

1. Peleu i talleu a trossets el xoriço. Reserveu-lo.

2. Peleu i trinxeu la ceba. Renteu i talleu per la meitat els tomàquets cherry. 

3. En una paella amb un fil d'oli, salteu la ceba fins que estigui una mica sofregida durant 5 minuts. Poseu sal, pebre.

4. Renteu i talleu a trossos els bolets. Poseu-los a la paella i salteu-ho tot plegat fins que deixin anar l'aigua i tornin a quedar secs.

5. Afegiu-hi els tomàquets, remeneu-ho tot plegat i salteu-ho un minut més a foc viu. Traieu-ho del foc.

6. Poseu en cassoletes que puguin anar al forn una mica de salsa de tomàquet i escampeu-la per la base.

7. Poseu un llit de sofregit de ceba i bolets a sobre.

8. Escampeu els trossets de xoriço i trenqueu un parell d'ous al damunt.

9. Poseu-hi sal, pebre i orenga i ratlleu una mica de formatge curat.

10. Poseu les cassoletes al forn a 180º i deixeu-les uns 5-8 minuts fins que vegeu que la clara es qualla i el rovell encara està líquid.

11. Traieu les cassoletes del forn amb molt de compte, espereu que es refredin una mica i serviu-les. 

 

Observacions 

  • Les podeu acompanyar amb diferents tipus i talls de pa (bastonets, dauets de pa de pagès, llesques torrades...) 
  • Els bolets poden ser frescos de temporada, en conserva o, si són secs, podeu rehidratar-los en aigua bullint, colar-los i tallar-los a trossos per després coure'ls. 
  • Podríeu posar les cassoletes al microones i coure-les 1-2 minuts, en funció del vostre microones, a màxima potència.
  • Podeu fer-los sense carn, amb dauets de tofu i més verdura o variant el xoriço i posar-hi pernil, botifarra cuita..
  • L'ou és un element essencial a la cuina gràcies a la seva versatilitat i funcionalitat. Truites, ous farcits, ous escaldats, fregits, com a ingredient per elaborar masses de creps, per fer pa de pessic, quiches, flams... Són moltíssimes les formes de cuinar-los!
  • Per a mares i pares pot resultar una eina molt útil per camuflar aquells aliments que, als més petits de casa, els poden costar més d'introduir, com ara certs tipus de verdures.
  • És un aliment d'alt valor nutricional. Ens aporta una bona font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines del grup A i B, D i E i de minerals com el ferro. Per això, els experts recomanen  consumir-ne tres o quatre vegades a la setmana.
  • Procureu fixar-vos en la numeració dels ous que aneu a comprar. El primer número del codi pot anar de zero a tres, i simbolitza el grau de benestar en què ha viscut la gallina que els ha post. Com més baix sigui aquesta numeració, més felices són les gallines!

 

Aperitiu

  • Talleu el tronc als xampinyons i buideu-los. Feu-los sencers a la paella pels dos costats durant 3-4 minuts a foc mitjà. Poseu-los en un plat i ompliu-los amb una mica de tomàquet i un dauet de xoriço.