Molt artístic

Pancakes amb confitura de fruita fresca

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients per a dues persones:

  • 1 ou
  • 1 cullerada sopera de sucre 
  • 2 cullerada sopera d'oli d'oliva verge 
  • 1/2 tassa de llet
  • 130 g de farina de blat
  • 1 cullerada de cafè de llevat en pols
  • Un polsim de sal
  • Canyella en pols 
  • Oli d'oliva verge (per cuinar)

 

Per a la confitura de fruita fresca:

  • 2 préssecs o 2 pomes, 250 g de maduixes, albercocs, prunes 
  • 100 ml d'aigua (la quantitat d'aigua pot reduir-se en funció del tipus de fruita)
  • Una quarta part del pes de la fruita neta, en sucre
  • Unes quantes gotes de suc de llimona 
  • Fruita fresca per guarnir

 

Elaboració

 

Per als pancakes:

1. Passeu la farina per un colador en un plat. 

2. En un recipient alt, trenqueu-hi l'ou i afegiu-hi la resta d'ingredients. Tritureu-ho amb un braç triturador fins que es formi una crema no gaire espessa. 

3. Poseu-hi un polsim de canyella en pols.  

4. Poseu a escalfar una paella antiadherent amb quantes unes gotes d'oli d'oliva. Poseu-hi petites porcions (una cullerada) de massa, sense que es toquin entre si. 

5. Feu-los durant 1-2 minuts, fins que comencin a quallar i a fer petites bombolles a la part de sobre, doneu-los la volta i feu-los durant un minut més. 

6. Aneu-los reservant en un plat.

 

Per a la confitura:

1. Peleu, renteu i talleu la fruita a trossets. Peseu-ne la quantitat i peseu el sucre corresponent.

2. Poseu-ho tot plegat en un cassó amb la llimona.

3. Coeu-ho a foc molt baix, remenant-ho constantment, fins que vaig prenent densitat i agafi textura de confitura (1 hora, com a mínim). 

4. Nota: en calent, la textura sempre serà més líquida. És millor veure'n la textura en fred, si es deixa una estona a la nevera. 

5. Peleu i trossegeu petita la fruita per guarnir i, un cop freda la confitura, barregeu-ho tot plegat.

6. Serviu els pancakes amb la confitura per sobre.

 

Observacions 

  • Una opció de confitura diferent és barrejar una mica de melmelada comercial amb fruita fresca i trinxar-ho tot plegat amb una forquilla (per exemple: melmelada de maduixa amb maduixes fresques…).
  • Podeu congelar els pancakes en un recipient hermètic, separats entre si amb un paper o qualsevol cosa similar.  
  • Podeu posar una mica de iogurt o de formatge a la base del pancake abans d'afegir-hi la confitura.
  • És una recepta per posar a sobre la taula, tot per separat, amb tots els altres ingredients que hi vulguem afegir (fruita seca trinxada, cacau en pols, crema, suc de fruites...) i que cadascú a casa faci les seves combinacions.
  • Recepta ideal com a esmorzar de família els caps de setmana; fa pensar molt en els esmorzars americans que veiem a la televisió.
  • Procureu fer servir la fruita en el seu millor moment (de temporada) per fer la confitura.
  • Per afegir més fibra a la recepta, podeu fer servir farina integral.
  • Per tal d'endolcir els pancakes podeu substituir també el sucre per mel o per fruita triturada, com, per exemple, una mica de plàtan.

 

Aperitiu

  • Talleu un tros/dau de fruita amb un ganivet, un estri per fer-ne boles o qualsevol altre utensili i poseu-hi un polsim de canyella; en un altre, curri; en un altre, nou moscada, i en un altre, comí, i podeu fer un joc d'esbrinar quina espècia porta cada dau.