Entrepà oriental

Sabij

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients per a quatre persones:

  • 4 pans de pita
  • 2 albergínies
  • 4 ous durs 
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba tendra
  • 1/2 cogombre 
  • Llimona
  • Julivert trinxat 

 

Per al zhug:

  • Fulles de coriandre i julivert
  • 1 gra d'all
  • Comí en pols 
  • Oli d'oliva verge
  • Sucre i sal 

 

Per a la salsa de tahina:

  • Pasta de tahina o sèsam 
  • Suc de llimona
  • Oli d'oliva verge
  • Sal i pebre 

 

Elaboració

1. Renteu i talleu les albergínies a rodanxes primes. Fregiu-les amb un fil d'oli fins que estiguin daurades per les dues cares. Reserveu-ho al damunt d'un paper absorbent per extreure'n l'excés d'oli. 

2. Peleu i renteu la resta de verdures i trinxeu-les. Amaniu-ho amb sal i suc de llimona.

3. Peleu i talleu els ous durs a quarts o a rodanxes. 

4. Mulleu una mica el pa de pita amb unes gotes d'aigua i torreu-lo lleugerament a la planxa pels dos costats. 

5. Obriu-lo per un costat i afegiu-hi la salsa de tahina, les albergínies, els ous i la verdura trinxada a dins. Amaniu entre capa i capa amb les dues salses.

 

Per a la salsa de tahina:

1. Barregeu els ingredients.

2. Si la voleu més líquida, afegiu-hi una mica d'aigua.

 

Per al Zhug:

1. Tritureu els ingredients en un morter o com vulgueu fins fer una pasta. 

 

Observacions

  • Podeu afegir-hi també una mica d'amba,  un chutney (tipus de melmelada agredolça) de mango especiat (es pot adquirir en comerços).
  • Escorreu bé les rodanxes d'albergínia perquè no tingui gaire greix.
  • Podeu fer-ho amb carbassó o altres verdures de temporada a la planxa.
  • El pa de pita ens serveix com a "carmanyola" ja que no es vessa. També ho podeu fer amb altres tipus de pa (llonguet, pa de pagès petit i buit de molla, pa d'hamburguesa...)
  • No sempre cal menjar primer i segon plat, moltes vegades podem fer un plat únic complet, que ens aporti tot el que necessitem en un àpat. Aquesta representa una recepta ideal com a plat complet ja que combina farinacis (el pa), verdures (diferents varietats) i aliments proteics (ou).
  • Podeu substituir l'ou per algun altre element proteic com carn passada per la planxa o peix en conserva.

 

Aperitiu

  • Preneu un ou dur, peleu-lo i talleu-lo a rodanxes gruixudes. Poseu cada rodanxa al damunt d'una cullera. Amaniu-la amb sal, pebre vermell i una punta de maionesa.