Molt completa

Hamburguesa vegetal

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

  • 350 g de cigrons cuits  
  • 40 g d'arròs cuit 
  • 4 0g flocs de civada  
  • 4 xampinyons 
  • 1 ceba 
  • 1 gra d'all 
  • Unes fulles d'alfàbrega fresca 
  • Pa d'hamburguesa 
  • Unes fulles verdes d'enciam 
  • 1 tomàquet 
  • Maonesa  
  • Oli d'oliva verge extra 
  • Curri en pols  
  • Orenga  
  • Sal, pebre 

Elaboració 

 

1. Renteu els cigrons sota l'aixeta i els poseu en un vol alt. 

2. Peleu i piqueu l'all i la ceba. Sofregiu-ho en una paella amb un raig d'oli. 

3. Mentrestant, renteu i trinxeu els bolets. 

4. Afegiu-los a la paella, remeneu-ho tot plegat i deixeu-ho sofregir fins que quedi reduït. Poseu sal i pebre. 

5. Un cop cuit, deixeu-ho refredar. 

6. Barregeu al recipient dels cigrons, l'arròs, els flocs de civada. Poseu les fulles d'alfàbrega, l'orenga, i tritureu-ho tot plegat amb un braç elèctric fins fer-ne una pasta. Poseu-la a punt de sal i pebre. 

7. Poseu aquesta pasta rústica en un vol i afegiu el sofregit de xampinyons. Acabeu-ho de treballar amb una forquilla. 

8. Feu-ne boles amb les mans i aixafeu-les una mica donant-li forma d'hamburgueses no gaire grans (1 cm de gruix aproximadament). Deixeu-les refredar o que prenguin cos durant uns minuts.  

9. Passeu-les per farina i espolvoregeu-les per treure l'excés.  

10. Aneu-les posant en una safata, sobre un paper alimentari perquè no s'enganxin. 

11. Renteu l'enciam i el tomàquet i talleu-lo a rodanxes. 

12. Torreu el pa d'hamburguesa en una paella.   

13. Feu les hamburgueses seguidament amb un fil d'oli i daureu-les durant 2 minuts a foc viu, pels dos costats. 

14. Munteu l'hamburguesa amb el pa, el tomàquet, sal, unes fulles d'enciam, l'hamburguesa al damunt i una culleradeta de maonesa. 

 

Observacions  

  • Hamburguesa vegetal apta per a vegetarians. 
  • En comptes de la salsa maonesa també podeu acompanyar els daus amb una salsa de iogurt i espècies o herbes aromàtiques. 
  • El consum de llegums (en aquest cas els cigrons) juntament amb cereals o els seus derivats (com l'arròs) ens aporta una combinació d'aminoàcids que fan el que es denomina "proteïna d'alt valor biològic", és a dir, de la mateixa qualitat que la de la carn, peix o de l'ou. 
  • Podem cuinar-ne moltes un dia i congelar-ne una part per tenir-ne de ja fetes a casa.