Sopa exòtica

Ramen vegetal

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

Caldo de verdures 

  • 1 pastanaga 
  • 1 nap 
  • 1 branca d'api 
  • 1 porro 
  • 1 ceba 
  • 1 tros de col  
  • 1 fulla de llorer  

 

Toppings 

  • 1 carbassó 
  • 2 pastanagues 
  • 60 g de noodles (espaguetis fins d'arròs)    
  • 1 ou  
  • Oli d'oliva verge extra  
  • 100 g dr xampinyons 
  • Sèsam torrat 
  • Brots de soja 
  • Un grapat d'ametlles pelades i torrades  
  • Salsa de soja  
  • Pebre 

Elaboració 

 

Caldo de verdures 

1. Primer pelar i tallar totes les verdures a trossos uniformes. Afegir 2 litres d'aigua en una olla amb totes les verdures.  

2. Coure aproximadament durant 1 hora, hora i mitja. Durant la cocció treure l'escuma que es vagi formant a sobre amb una cullera. 

3. Un cop passat aquest temps, colar-lo i reservar-lo. 

 

Toppings 

1. Trossejar les ametlles amb un ganivet.  

2. Bullir durant 8 minuts l'ou en un cassó amb aigua i un polsim de sal, per poder-lo pelar millor. (amb aquest temps de cocció us quedarà el rovell una mica cru per dins, ja que s'acabarà de coure quan el poseu a la sopa).  

3. Un cop cuit, escorre'l i refredar-lo a sota l'aixeta amb aigua freda. Pelar-lo i reservar-lo.  

4. Rentar el carbassó i pelar la pastanaga. Amb l'ajuda d'una mandolina, tallar la verdura i fer-ne espaguetis. Reservar. 

5. Rentar i laminar els xampinyons. Saltejar-los en una paella amb un fil d'oli. Salpebrar-los i reservar-los.  

6. Posar a bullir el caldo de verdures i afegir els espaguetis vegetals, coure'ls de 3 a 5 minuts, procurant que quedin grenyals. Afegir els noodles i coure'ls un minut o en funció del que indiqui el paquet. 

7. Posar unes gotes de salsa de soja. 

8. Servir el plat amb els espaguetis, l'ou tallat en quarts, uns quants xampinyons saltats, un grapadet de brots de soja i espolvorejar de sèsam torrat i de les ametlles pel damunt. 

 

Observacions  

  • El ramen és un plat tradicional d'origen japonès.  
  • En aquest cas us presentem la seva opció més vegetal i saborosa.  
  • Recepta que és un plat nutricionalment complet en sí (conté farinacis, verdures i proteïnes) i apta per a vegetarians.   
  • Els fideus a base de verdures son una manera/format diferent de potenciar i augmentar el consum de verdura a la nostra alimentació.