Vladímir Putin a Sebastopol, entre el governador Mijaíl Razvozháev i el bisbe ortodox Tikhon Shevnukov (Reuters)

Visita sorpresa de Putin a Crimea l'endemà de l'ordre de detenció per crims de guerra del TPI

El president rus hi ha anat coincidint amb el novè aniversari de l'annexió il·legal de la península d'Ucraïna
Redacció
TEMA:
Vladímir Putin

Vladímir Putin, que té una ordre de detenció per crims de guerra dictada pel Tribunal Penal Internacional, és a Crimea. El president rus hi ha anat en el novè aniversari de l'annexió il·legal d'aquesta península del mar Negre, en una visita que s'interpreta com un missatge de despreocupació davant del tribunal internacional.

El governador de Sebastòpol, Mikhaïl Razvojàiev, l'ha acompanyat en aquest viatge, que no estava previst, a la ciutat més gran de la península. S'havia anunciat que Putin participaria per videoconferència en l'aniversari de la "reunificació amb Crimea", com denomina Moscou l'annexió del territori d'Ucraïna. Però, finalment, "ha arribat en persona, en un cotxe conduït per ell mateix", ha explicat Razvojàiev, que s'ha referit a Putin com "un líder increïble" que té el país.

A més del governador de la regió, també l'ha acompanyat Tikhon Xevkunov, el que molts consideren el confessor personal de Vladímir Putin.

Visita a un centre infantil

El president rus ha visitat l'Escola d'Art i el centre infantil Korsun a Quersonès, als afores del port de Sebastòpol, la principal base de la flota russa al mar Negre, segons ha informat l'agència de notícies russa RIA Novosti.

La visita a un centre infantil no sembla casual, l'endemà que el Tribunal Penal Internacional l'hagi acusat de crims de guerra per la deportació massiva de nens d'Ucraïna des que va començar la invasió, fa gairebé 13 mesos. L'ordre de detenció amb els mateixos càrrecs també afecta Maria Alekseievna Lvova-Belova, la comissionada de Rússia pels Drets dels Infants.

Moscou no amaga la deportació de nens ucraïnesos al seu territori, però la presenta com un gest humanitari cap a la població civil.

Uns nens de Sant Petersburg participen en l'aniversari del que anomenen la "reunificació amb Crimea" (EFE/Anatoly Maltsev)

A Rússia, moltes escoles han celebrat l'annexió de Crimea, amb dibuixos de la península amb els colors de la federació russa o amb rètols on es llegeix: Crimea és de Rússia.

Tot i que les possibilitats d'acabar assegut davant el tribunal de la Haia són gairebé nul·les, a partir d'ara Putin haurà d'anar amb compte de no sobrevolar, i molt menys aterrar, en qualsevol dels 123 països que s'han afegit a la jurisdicció d'aquest tribunal. Tenen l'encàrrec de detenir-lo i portar-lo a la Haia, si en tenen l'oportunitat.

 

ARXIVAT A:
Vladímir Putin Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut