Una imatge de la marxa de Vic, amb els secretaris generals dels sindicats al centre.

Vic i Cornellà de Llobregat es manifesten pels efectes de la crisi

Unes 150 persones s'han manifestat a Vic per reivindicar a l'administració i als empresaris mesures concretes per fer front a la crisi. A Osona, les xifres d'atur s'han doblat en només un any i ara arriben al 19% de la població. La manifestació dels treballadors d'Osona, conjunta amb els dos sindicats majoritaris (UGT i CCOO), ha recorregut els carrers de la ciutat amb crits demanant més inversió en formació i tecnologia.
Actualitzat
Els treballadors reclamen a l'administració que busqui altres models industrials que es puguin integrar a la comarca, com ara les energies renovables. A més, demanen que les empreses tinguin responsabilitat social i es desvinculin de l'especulació. Els dos secretaris generals dels sindicats (Joan Carlos Gallego, de CCOO, i Josep Maria Álvarez, de la UGT), han estat presents en aquesta marxa.

Unes altres 150 persones han participat també en una marxa contra l'atur i els acomiadaments a Cornellà de Llobregat. Els manifestants han sortit del barri de Sant Ildefons i han anat a peu fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Convocats per la Plataforma d'Acomiadats de Nissan i per l'Assemblea de Treballadors i Treballadores en Atur de Barcelona, els manifestants han reclamat al govern central que freni el tancament d'empreses, sobretot les grans multinacionals que reben diners públics.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut