Una dona deixa una herència de 8,3 milions per a la Universitat de Vic i Càritas

Maria Victòria Modolell va indicar al testament que volia cedir el seu patrimoni a les dues institucions per a infants, joves i gent gran
Redacció Actualitzat

La UVic i Càritas Diocesana de Vic han rebut una herència per valor de 8,3 milions d'euros en efectiu, en participacions i en béns immobles per destinar a persones necessitades.

El llegat prové de Maria Victòria Modolell, vídua de Carlos Calderó, que va indicar al testament que volia cedir el seu patrimoni a les dues institucions. El marmessor de l'herència, Ramon Vilarrúbia, ha manifestat la seva satisfacció per "fer complir la voluntat del matrimoni, que era donar oportunitats a través de l'educació i atendre els més necessitats".

La UVic destinarà el llegat a "ajudes i beques per a joves de la comarca d'Osona amb pocs recursos econòmics perquè puguin seguir estudis universitaris a Vic". Així, la Universitat ha anunciat que crearà un fons de beques, que portarà per nom Maria Victòria Modolell - Carlos Calderó i que es destinarà a tots els joves que per motius de renda els és difícil accedir a estudis universitaris.

Pel que fa a Càritas, el testament indica que els diners han d'anar destinats a atendre infants i persones grans de la comarca d'Osona. El president de la institució i bisbe de Vic, Romà Casanova, ha agraït  la donació i ha manifestat el seu "compromís públic d'atendre escrupolosament les condicions expressades en el llegat". Ha destacat que justament és amb els infants i gent gran on es constata la cronificació de la pobresa, "malgrat algunes respostes institucionals positives però insuficients, com la renda garantida de ciutadania".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut