El Freser a Ribes de Freser

Crescudes de rius, carreteres tallades i afectacions a Rodalies pel temporal

El telèfon del 112 ha rebut més de 1.600 trucades, la majoria per inundacions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trànsit

Les fortes pluges de les últimes hores provocades per les restes de l'huracà Leslie han causat força incidències a carreteres, transports públics i també inundacions de baixos a moltes comarques.

A Catalunya, s'han superat els 100 litres per metre quadrat en molts punts, i en llocs com Viladrau s'han superat els 200 litres per metre quadrat.

Els cabals dels rius han augmentat considerablement. Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions i evitar acostar-se a rius i rieres.

El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès 17 persones en relació amb aquest episodi de pluja, sis estan hospitalitzades i sis més han estat donades d'alta "in situ".

A la tarda la comarca de la Selva ha estat la més afectada.  


Pendents dels rius Congost, Freser i Ter
 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 1.709 trucades per incidents relacionats amb les pluges i el fort vent fins a les set de la tarda. La majoria, per filtracions, inundacions, caiguda d'arbres, i rescat de vehicles i obstacles a la calçada.


Pel que fa als Bombers de la Generalitat han atès 812 avisos pel temporal fins a les vuit del matí.



Carreteres tallades i retencions

 

A dos quarts de set del matí, Protecció Civil informava d'una dotzena de carreteres tallades, sobretot cap al nord del país. A les nou del vespre encara hi havia 2 carreteres tallades:
 

 

S'ha suspès el transport escolar de Queralbs, Pardines i Planoles cap a Ribes de Freser per incidències viàries relaciones amb el temporal. També han quedat suspesos els serveis de Molló i Campelles.


Talls a l'R1, R2 i R11 de Rodalies
 

D'altra banda, un arbre ha caigut a les vies entre Blanes i Maçanet de la Selva i ha obligat a organitzar un servei d'autobusos alternatiu des de primera hora del matí en aquest tram de la línia R1:
 


Un altre arbre caigut ha tallat també les vies entre Llinars del Vallès i Sant Celoni, i ha deixat les línies R11 i R2 sense electricitat. A tres quarts de deu del matí s'ha restablert per totes dues vies. Les línies R11 i R2 nord aniran recuperant el seu horari de pas habitual.

A les set de la tarda el @meteocat ha donat per finalitzat l'episodi de fort onatge:


Al Maresme, el temporal ha engolit la majoria de les platges.

ARXIVAT A:
Trànsit Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut