La presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Arxiu)

Un pres de Quatre Camins s'enfila quatre hores a la teulada en protesta pel model penitenciari

L'intern, que reclamava més mitjans per a la unitat de tractament psicològic, ha accedit a baixar després de negociar durant més de quatre hores amb el director del centre
Redacció Actualitzat

Dos interns del mòdul 1 de la presó de Quatre Camins es van enfilar divendres a la tarda a la teulada del centre d'adults.

Segons ha explicat representants sindicals, els dos presos van arrencar la taula de ping-pong del pati del mòdul 1 i es van enfilar a la teulada del passadís que va des de la bugaderia central a la infermeria. El centre va haver d'activar el protocol de fugida.

Els fets van passar a les 13.30, quan, segons sembla, els dos homes van esperar l'ocasió per enfilar-se dalt de la teulada del centre d'adults. Un dels dos presos va accedir a baixar al cap de pocs minuts. L'altre, però, no va abandonar la teulada fins després de quatre hores de negociació amb diferents responsables penitenciaris.

Segons algunes fonts, els dos homes van fer aquesta acció per protestar pel "model penitenciari català" i per la manca de recursos de la unitat de tractament. L'intern demanava ser escoltat mentre es queixava de no rebre una bona atenció psicològica per la manca de recursos de la unitat de tractament. Finalment, va ser el director del centre qui va aconseguir fer-lo baixar.

Crítiques dels sindicats de funcionaris

Representants sindicals han criticat el desconcert que van viure els funcionaris en els primers minuts de l'intent de motí i el fet que no hi va haver una figura de lideratge entre els comandaments que donés ordres clares. Denuncien que tampoc es va sentir la sirena del centre, que és la que determina amb els diferents tocs l'inici i fi del codi d'emergència corresponent.

Els dos presos que es van enfilar a la teulada estan ingressats al mòdul 1. És el mateix mòdul on hi va haver el motí del 2004.

Segons la central CSIF, a conseqüència de l'incident es van produir 11 aïllaments provisionals i 5 interns han estat traslladats a altres centres de Catalunya.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut