Un nou terratrèmol a Indonèsia, de magnitud 7,5, sacseja l'illa de Cèlebes

Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Un terratrèmol de magnitud 7,5 ha sacsejat aquest divendres l'illa de Cèlebes, al nord d'Indonèsia. 

El terratrèmol ha provocat un tsunami que ha castigat les ciutats de Palu i Donggala, on viuen més de 600.000 persones. El portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, ha dit en un comunicat que el terratrèmol i el tsunami "han causat diverses víctimes", però no n'ha especificat la xifra.

També n'informa des de Twitter:

 

Les onades de dos metres han travessat Palu, poc després que les autoritats emetessin un avís de tsunami.

Aquestes imatges compartides a les xarxes socials de la zona donen idea de la devastació:

L'hipocentre s'ha localitzat a 10 quilòmetres de profunditat, segons informa el Servei Geològic dels Estats Units, (USGC), que registra l'activitat sísmica a tot el món, a la localitat de Minahasa. L'epicentre, a 56 quilòmetres al nord de Donggala.

 

 

 

Les autoritats indonèsies han alertat la població que es mantingui en zones segures, sobretot després de diverses rèpliques de magnitud 5 que hi ha hagut, ha dit per televisió el portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres.

"Advertim la gent que es quedi en zones segues i s'allunyi dels edificis afectats."

 

Un sisme anterior de magnitud 6 causa un mort

Un altre sisme, quatre hores abans, de magnitud 6 segons l'USGC, ha causat, segons les autoritats de la regió, un mort i una desena de ferits, així com la destrucció d'alguns edificis.

 

 

Aquest estiu, en un altre terratrèmol que va afectar l'illa indonèsia de Lombok, van morir més de 500 persones i 400.000 van haver de ser evacuades.

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut