Residents de medicina protesten davant del Ministeri de Sanitat (EFE/Chema Moya)

Un jutge obliga a adjudicar les places del MIR de forma presencial a Madrid

Alguns metges havien protestat perquè el Ministeri de Sanitat volia decidir per via telemàtica els centres per fer l'especialitat
Actualitzat
TEMA:
Salut

Els MIR, metges interns residents, han passat nervis extra aquest any perquè fins fa unes hores no se sabia com es faria l'adjudicació de les places de la seva especialitat.

Finalment, el Ministeri de Sanitat ha confirmat que els llocs en centres sanitaris per fer la residència s'adjudicaran de manera presencial a Madrid a partir del 13 de juliol i fins al dia 31. Això permetrà als metges començar la feina al setembre.

El Ministeri ha pres aquesta decisió després que el Tribunal Suprem va decidir que el procés no podia ser només virtual. Dilluns, el tribunal va suspendre l'adjudicació de places MIR per via telemàtica, tal com reclamava un recurs presentat per 31 participants a les proves.

 

 

Sanitat encara ha de concretar el lloc i l'hora on es farà l'adjudicació de places. Recomana fer la sol·licitud telemàticament i evitar desplaçaments "per raons de salut pública i sobre la base d'un elemental principi de cautela i precaució" en la situació de pandèmia actual.

El 13 de maig el Ministeri de Sanitat va establir l'obligatorietat de fer la sol·licitud de places per via telemàtica per a les titulacions universitàries de medicina, farmàcia i infermeria, entre d'altres. Però l'alt tribunal va ordenar a l'administració adoptar les mesures necessàries per poder-ho fer presencialment.

Això afecta el procés de medicina, que no s'havia iniciat. També preveu l'ampliació de 143 places que s'afegiran a les aprovades en un primer moment. En total, per tant, hi haurà 9.682 places MIR.

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut