Justin Trudeau el 2001, amb 29 anys, disfressat d'Al·ladí en una festa a l'escola on treballava de professor

Trudeau demana perdó per haver-se pintat la cara de negre en una festa escolar

Va ser el 2001 i ara una revista n'ha publicat la fotografia. En plena campanya electoral al Canadà, l'oposició l'ha criticat durament
Redacció Actualitzat

El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, que aspira a revalidar el càrrec en les eleccions d'aquí un mes, s'ha disculpat aquest dimecres per una fotografia de fa 18 anys.

Llavors, Trudeau tenia 29 anys i era professor en una escola privada, i per una festa es va disfressar d'Al·ladí... amb la cara pintada de negre.


Una acció racista

Això és considerat una acció racista contra els negres tant als Estats Units com al Canadà, i quan la revista Time ha divulgat la fotografia, el cas ha sacsejat la campanya electoral.

Per això l'aspirant a la reelecció s'ha afanyat a disculpar-se:

"Em vaig disfressar d'Al·ladí i em vaig maquillar. No ho hauria d'haver fet, hauria d'haver sabut què feia i en demano perdó."


Trudeau ara té 47 anys i és primer ministre amb un discurs molt bel·ligerant contra la discriminació racial i amb tres ministres d'origen hindú al seu govern.

"No està en condicions de governar"

La polèmica l'ha aprofitada a fons l'oposició, sobretot el principal rival en les eleccions del 21 d'octubre, el líder conservador Andrew Scheer:

"Portar la cara pintada és un acte de burla i racisme. El que els canadencs han vist avui és algú amb una manca absoluta de judici i integritat, algú que no està en condicions de governar aquest país."

"Veure aquesta imatge avui... Quan la vegin els nens i les persones, pensaran en totes les vegades en la seva vida que es van burlar d'ells, que van ser ferits, que van ser insultats, que se'ls va fer sentir menystinguts pel que eren."

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut