Tots els candidats censuren Puigcercós per les seves reflexions sobre el pagament d'impostos a Andalusia

Les comparacions de Joan Puigcercós sobre el tracte diferent que dóna Hisenda a Catalunya i Andalusia o Madrid a l'hora de fer inspeccions ha marcat la jornada de campanya. A banda de les peticions de rectificació que arriben des de Madrid, els diferents candidats catalans l'han censurat.
Actualitzat
El cap de llista de CiU, Artur Mas, li demana a Puigcercós que amb comentaris així pensi una dimensió superior a la dels dies de campanya electoral: "Sabem que hi ha partits que són molt reticents -el PSC del senyor Montilla, el PP de la senyora Camacho, o el senyor Zapatero o el senyor Rajoy-, però menys treure pit de portes enfora, menys sortides de to que no ens beneficien a Catalunya, que causen una irritació innecessària. Ja sé que estem en campanya electoral, però jo li demano sobretot que pensi no tant en el dia de les eleccions, sinó en els propers anys del país. El que hem de fer és el màxim nombre possible de partits polítics fer pinya per posar sobre la taula de l'Estat una proposta seriosa de pacte fiscal en la línia del concert econòmic".

Pel candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, Catalunya acaba sortint perjudicada quan es llancen missatges d'aquesta mena: "Utilitzar els tòpics, quan ho fan respecte a nosaltres, a mi em molesta enormement. I tampoc no m'agrada en absolut quan, sense criteri i sense coneixement, a 'brochazo' gros es fa per representants de formacions polítiques catalanes. No ha fet un favor a Catalunya el senyor Puigcercós amb aquestes declaracions, francament".

I el protagonista de la jornada, el cap de llista d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, insisteix en el seu missatge i demana a la resta que el rebatin amb les xifres: "La meva voluntat no és ofendre mai ningú. I hi ha una realitat que és que a Catalunya, en aquests moments, la inspecció tributària per la via executiva és el doble que a la comunitat autònoma de Madrid, i sis vegades més que a la comunitat autònoma d'Andalusia".

I la candidata del PP, Alícia Sánchez Camacho, ho valora en termes d'enfrontament a tot un poble: "Considero que són absolutament inacceptables, indignes i que han suposat un insult al poble andalús impropi d'una campanya electoral com la que estem vivint".

Joan Herrera, d'Iniciativa-Esquerra Alternativa, li demana que no caigui en el mateix lloc del PP: "No és aquest el camí. El PP, quan confrontava territoris... eh, que el denunciàvem? Doncs a Catalunya el que no podem fer és el mateix"

I per Albert Rivera, de Ciutadans, és una mostra més del tarannà d'Esquerra: "ERC s'ha caracteritzat per intentar llançar benzina al foc o intentar aixecar els ànims a tot Espanya".




VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut