El cadàver d'una víctima del tiroteig, envoltat de personal de seguretat israelià (Reuters/Nir Elias)

Tiroteig amb almenys cinc morts en el tercer atac en una setmana a Israel

Un home ha atacat la gent que hi havia al carrer a Bené-Berac, una ciutat a la rodalia de Tel-Aviv
Actualitzat
TEMA:
Israel

Segon atemptat en dos dies a Israel i tercer en una setmana. Almenys cinc persones han mort aquest dimarts en un tiroteig a Bené-Berac, una ciutat d'uns 200.000 habitants a la perifèria de Tel-Aviv, segons el servei d'emergències mèdiques Maguen David Adom.

L'agressor  ha disparat en diversos punts de la ciutat, segons un portaveu del servei d'emergències United Hatzalah. En un primer moment, s'han confirmat quatre morts, però un ferit crític ha mort quan el traslladaven a l'hospital.

Imatges de vídeo mostren un home vestit de negre apuntant a la gent amb un fusell d'assalt al mig del carrer a Bené-Berac.

Segons el diari Haaretz, l'atacant era un home de 26 anys originari del nord de la Cisjordània ocupada, que havia estat sis mesos empresonat a Israel per delictes contra la seguretat.

Forenses al lloc dels fets, després dels trets (Reuters/Nir Elias)

Alguns testimonis han dit a l'agència Reuters que l'home ha començat disparant a balcons de pisos i, més tard, ha apuntat a persones que hi havia al carrer o a l'interior de vehicles.

L'atacant ha estat abatut, segons ha confirmat un portaveu del servei d'emergències.

El primer ministre israelià, Naftali Bennett, ha dit que el país "s'enfronta a una onada de terrorisme àrab assassí" i ha remarcat que les forces de seguretat treballen per "combatre el terrorisme amb persistència, diligència i puny de ferro".

El president palestí, Mahmud Abbas, ha condemnat l'atac i ha dit que fets com aquest només condueixen a deteriorar més la situació, quan falten pocs dies per a l'inici del Ramadà.

Després de l'atac, diverses persones que eren al carrer s'han agrupat per protestar, amb crits de "venjança" i "mort als àrabs"

Gent concentrada al carrer, a Bené-Berac, on aquest dimarts hi ha hagut un tiroteig (Reuters/Nir Elias)

Tres atacs en una setmana

En només una setmana, onze israelians han mort en tres atacs. Aquest diumenge, dos policies van morir a Hadera, al nord del país, pels trets disparats dos araboisraelians vinculats a Estat Islàmic.

Dimarts de la setmana passada, un home va matar quatre persones en un atac amb apunyalament i atropellament a la ciutat de Beerxeba, al sud del país, abans de ser abatut. Segons les autoritats israelianes, l'home era simpatitzant d'Estat Islàmic.

ARXIVAT A:
Estat Islàmic Pròxim Orient Israel
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut