La ciutat no ha detectat cap filtració de les dades

Surt de festa i perd un USB amb dades sensibles de 465.000 veïns d'una ciutat japonesa

A la memòria hi havia el nom, la data de naixement i les adreces de tota la població d'Amagasaki i també detalls d'impostos i comptes bancaris
Redacció Actualitzat
TEMA:
Japó

Va sortir a prendre unes copes, es va quedar adormit al carrer i quan va despertar es va adonar que havia perdut la bossa. A dins hi havia una memòria USB amb la seva feina a l'Ajuntament.

La festa li va sortir cara a aquest treballador --que no s'ha fet públic qui és--, perquè a dins del dispositiu hi havia les dades de tots els seus veïns, segons ha confirmat l'Ajuntament d'Amagasaki.

En aquesta ciutat del Japó, a tocar d'Osaka, hi viuen 465.177 persones. A l'USB hi havia el nom, la data de naixement i les adreces de tots, segons un comunicat del consistori. En alguns casos també hi havia detalls d'impostos, comptes bancaris i informació sobre ajudes públiques, com, per exemple, per a cura de fills.

La ciutat d'Amagasaki (Viquimèdia/663highland CC BY-SA 3.0)

L'home treballa en una empresa que gestiona les bonificacions a les llars exemptes d'impostos. Té, doncs, la informació de tots els veïns. El 21 de juny es va descarregar les dades en el llapis de memòria.

A la nit va anar a un restaurant, on va beure alcohol, segons publica la cadena japonesa NHK. L'home es va quedar adormit al carrer i va perdre la bossa amb l'USB.

El dispositiu va estar cinc dies perdut. Després que el treballador expliqués que havia passat, agents de la policia d'Osaka van ajudar-lo a fer memòria. El dia de Sant Joan, va recórrer la ruta que havia fet acompanyat per 30 policies i van acabar trobant la bossa en un edifici d'apartaments, a un quilòmetre del restaurant on havia estat.

Sense permís i sense filtracions, de moment

Segons l'Ajuntament d'Amagasaki, el llapis de memòria està encriptat i no han detectat que hi hagi hagut cap filtració de les dades.

Asseguren que el treballador no tenia autorització per endur-se'n les dades. Critiquen que l'home no les esborrés i se les endugués a sobre.

Les autoritats van fer una compareixença dijous --un cop es va fer pública la història-- per demanar disculpes als veïns.

ARXIVAT A:
Protecció de dades Japó
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut