El grup Stay Homas a l'escenari del Teatre Grec

Stay Homas es desconfina i debuta en un concert amb el públic del Teatre Grec

El trio del carrer Balmes trasllada als escenaris "l'essència de la terrassa", on han cantat durant tot el confinament
Actualitzat
TEMA:
Música

El trio Stay Homas, nascut durant el confinament, ha ofert aquest dijous a la nit el seu primer concert al Festival Grec. Són integrants de grups com Buhos i Doctor Prats, i això d'actuar davant el públic no els ve de nou, però s'estrenen en el format trio, que els va fer famosos durant el confinament.

El trio del carrer Balmes de Barcelona ha volgut traslladar als escenaris "l'essència de la terrassa", on han cantat durant tot el confinament.

No hi han faltat la característica galleda blava i la tapadora d'olla com a elements de percussió.  Amb "poques virgueries" i molta proximitat, el grup ha repassat 24 de les 30 cançons que han creat en quatre mesos de vida, temes ja reconeixibles, com 'In The End' o 'Gotta Be Patient'.

El públic els esperava amb ganes i els ha acollit ballant des del primer tema. Com en els vídeos a les xarxes, hi ha hagut col·laboracions, de la mà de Judit Neddermann, Sr. Wilson, Lia Kali i els cantants de Zoo i La Raíz.

El trio explica que per a ells és especial, perquè és gent amb qui han parlat molt i és gairebé com si fossin els seus amics, i els han pogut conèixer. "És molt fort, n'hi ha molts que no els coneixíem."

Àlbum i gira internacional

La banda estrella del confinament prepara una gira internacional de l'abril al juny de l'any vinent. Visitaran diferents ciutats de l'estat i les principals capitals europees, així com l'Argentina, Colòmbia, Xile, l'Uruguai o Mèxic.

"Ens caguem a sobre només de pensar-ho", diu Klaus Stronik, que mostra alhora "molta il·lusió" i expectatives per l'àlbum que tenen previst publicar a la tardor.

De moment, han llançat la "mixtape" "Desconfination", que inclou cinc temes escollits pel seu públic a les xarxes socials. Sobre els seus respectius grups, Buhos i Doctor Prats, asseguren que, ara per ara, tot es pot compaginar.

Guillem Boltó recorda que tot va començar "fent el tonto" el primer dia de confinament amb un vermut a la terrassa. Després d'aquella bossa nova es van "motivar en comptes de jugar a la Play o mirar la tele", i la seva espontaneïtat musical i el poder de les xarxes hi van fer la resta.

 

 

ARXIVAT A:
Música Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut