El moment de l'enlairament del satèl·lit "LISA Pathfinder"

S'enlaira el satèl·lit europeu "LISA Pathfinder", que comprovarà les teories d'Einstein

El giny, en el disseny del qual ha participat l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, intentarà per primera vegada captar les ones gravitacionals de què parlava Einstein en la seva teoria de la relativitat
Actualitzat

Aquesta matinada s'ha enlairat des de la base de Kourou, a la Guaiana Francesa, el satèl·lit europeu "LISA Pathfinder". La nau segueix la ruta cap a la seva destinació, a 1,5 milions de quilòmetres de la Terra. Els tècnics del centre d'operacions de l'Agència Espacial Europea han confirmat que l'operació s'ha fet sense problemes, segons el programa previst. El satèl·lit intentarà per primera vegada captar de manera directa les ones gravitacionals de què parlava Albert Einstein, el 1916, en la seva teoria de la relativitat.

Les ones gravitacionals són fluctuacions que tenen lloc en la curvatura de l'espai-temps i que s'allunyen de la font que les produeix. És el mateix que quan llancem un objecte a l'aigua i genera ones al seu voltant. En el cas de l'espai, el que genera les ones serien cossos massius com estrelles o forats negres. El destí final del "LISA Pathfinder" és el seu viatge en direcció cap al Sol. El sistema que processarà les dades de tots els instruments ha estat dissenyat per l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut