Segon dia d'inundacions al País Basc i Navarra a causa de la crescuda del riu Ebre

La crescuda del riu Ebre ha tornat a provocar inundacions al País Basc i a Navarra, on han demanat ajudes extraordinàries per fer front als nombrosos danys materials que hi ha hagut
Redacció Actualitzat

Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del Pla Inuncat pels cabals elevats del riu Ebre amb motiu dels desembassaments que s'estan realitzant per poder donar cabuda a les aportacions d'aigua que arriben a causa de les abundants pluges, que poden augmentar a partir del cap de setmana. Avui ha sigut el segon dia de greus inundacions al País Basc i a Navarra per les crescudes dels rius, sobretot a Tudela, on han viscut el desbordament de l'Ebre.

El cabal de l'Ebre ha crescut molt per les pluges i les nevades dels últims dies al nord d'Espanya i ha provocat desbordaments que han afectat sobretot Navarra, el País Basc i l'Aragó. Ara bé, segons la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, no es preveu que aquest fenomen es repeteixi al tram final del riu, que és el que passa per Catalunya.

El govern de Navarra ha demanat a l'executiu central que aporti ajudes extraordinàries pels nombrosos danys materials que hi ha hagut i que també es faci una neteja immediata del llit de l'Ebre ja que, en aquests dos dies d'inundacions, s'han negat 20.000 hectàrees, cosa que ha afectat camps de conreu i diversos barris de poblacions com Tudela i Bunyol.

La crescuda de l'Ebre continua cap a l'Aragó, on ja ha arribat a més de set metres d'altura a Saragossa, o a Novillas, i ha fet que el Centre de Coordinació Operativa en Emergències del govern aragonès es reunís per avaluar la situació ja que és la quarta crescuda de l'Ebre aquest mes. Es preveu que a final del cap de setmana i durant gran part de la setmana que ve aquests cabals augmentin encara més per l'arribada de l'avinguda resultant de les pluges a Navarra i l'Aragó.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya, han destacat que també cal vigilar els rius de tota la conca de l'Ebre, especialment la capçalera dels rius a la zona de muntanya, on, a causa de la pluja, s'ha fos part de la neu acumulada els últims dies.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut