Sant Pere de Ribes posa a concurs públic una plaça de masover

Un dels aspirants és el fins ara masover de la casa de pagès, que ha fet aquesta tasca durant quinze anys, els últims cinc sense contracte
Actualitzat

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha obert un concurs públic per trobar el ribetà que vulgui ser el masover de la casa de pagès del costat de l'ermita de Sant Pau, del segle XVIII, declarada Bé Cultural d'Interès Local. La masia és al mig de vinyes amb vistes a tot el Garraf.

Per obtenir la plaça, l'Ajuntament requereix als interessats tenir un perfil cultural, per poder fer visites a l'ermita, ser-hi durant la festa major i ser hàbil en tasques de manteniment. A canvi, la família del masover es podrà allotjar a la masia pagant un lloguer social. L'Ajuntament va decidir incloure clàusules socials a totes les concessions o contractes des del 2015 ja que Sant Pere de Ribes és un dels pobles amb més atur del Garraf. El termini per presentar-s'hi s'acaba el 31 de març i, després, la mesa de contractació farà la tria del nou masover segons els requisits demanats.

El masover que s'ha encarregat de la masia els últims quinze anys, Xavier Puig, també es presenta com a candidat, i ho compleix pràcticament tot, excepte els criteris més socials. No té els quatre punts que s'obtenen per estar vint-i-cinc mesos a l'atur ni tampoc el certificat per haver estat desnonat, malgrat que ha hagut de marxar de l'ermita de Sant Pau i anar a buscar un pis on viure amb la seva família.

El fet que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes obri un concurs públic per una plaça que ja està ocupada ha indignat una part del veïnat del poble. Reivindiquen la tasca realitzada per en Xavier aquests últims quinze anys i s'han coordinat a través d'un grup de Facebook, Sant Pau no es toca. Els veïns volen recollir firmes contra aquest concurs.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut