Un ciutadà votant el dia del referèndum del 2017 (ACN / Roger Segura)

Què diuen els programes electorals del procés independentista?

Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

Fa més de tres anys de l'1 d'octubre i la declaració d'independència simbòlica al Parlament de Catalunya. Quines propostes fan els partits que es presenten al 14F per fer avançar en el procés o bé per aturar-lo? És una de les qüestions que més diferències genera.

Esquerra republicana aposta pel diàleg i el reconeixement del conflicte polític, però sense renunciar a la via unilateral si una majoria democràtica ho avala. Junts vol impulsar la independència i assegura que s'ha de reactivar la declaració si se supera el 50% de vot independentista, però no posa terminis.

En canvi, el PSC vol passar pàgina del procés i aposta per una nova llei de plurilingüisme i una hisenda federal. La proposta dels comuns passa per reactivar la taula de diàleg, i impulsar una declaració política que reconegui Catalunya com a nació i un referèndum acordat.

El PDeCAT manté l'ambició de la independència, però s'aparta de la via unilateral i vol prioritzar el bon govern.

Pel Partit Popular cal recuperar els vincles amb Espanya i els seus símbols nacionals i vol una nova llei de seguretat i civisme que reguli l'espai públic. Ciutadans vol acabar, diu, amb la divisió i impulsar un ple perquè tornin les empreses a Catalunya.

La CUP vol un referèndum d'autodeterminació. Defensa la desobediència i buscar majories independentistes a les institucions.

Vox creu que s'ha d'aturar el que considera un cop d'estat i vol denunciar Quim Torra i els polítics impulsors del procés.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut