Primera manifestació a Grècia contra el govern d'Alexis Tsipras i l'extensió del programa d'ajudes europees

Mig miler de persones es manifesten a Atenes convocades per l'esquerra extraparlamentària, en protesta per la pròrroga del programa d'ajudes de la Unió Europea, que consideren una traïció del govern de Tsipras
Redacció Actualitzat

La primera manifestació que hi ha hagut a Atenes contra el govern de Syriza ha acabat amb enfrontaments, la nit de dijous. Els incidents han tingut lloc a la fi de la manifestació, convocada pel partit de l'esquerra extraparlamentària Antarsya.

Una cinquantena de manifestants s'han enfrontat amb efectius de la policia antiavalots, han llançat còctels Molotov, han cremat contenidors i algun vehicle i han trencat vidres d'alguns aparadors.

En la manifestació prèvia hi han participat prop de mig miler de persones, que han recorregut els carrers de la capital grega per protestar pel que consideren una traïció del govern d'Alexis Tsipras, que ha acordat amb els socis de la Unió Europea una pròrroga del programa d'ajudes.

Entre les files de l'esquerra i de la mateixa coalició de Syriza es critica Alexis Tsipras per haver reculat en les seves promeses electorals de posar fi a la troica i al rescat.

Avui, el Parlament alemany aprovarà previsiblement l'ampliació de quatre mesos del pla d'ajuda financera a Grècia. Aquesta ampliació, la van decidir dimarts la Unió Europea, el Banc Central Europeu i l'FMI, per donar un marge de confiança al govern de Tsipras, a l'espera que apliqui la seva llista de reformes.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut