Prendre tres tasses de cafè al dia pot ajudar a prevenir infarts

Un ampli estudi coreà sosté que el consum de cafè ajuda a reduir les calcificacions a les artèries coronàries
Actualitzat

Prendre fins a tres tasses de cafè al dia pot prevenir contra l'atac de cor. És la conclusió d'un ampli estudi coreà després d'analitzar que les persones que beuen unes poques tasses de cafè al dia tenen menys calcificacions a les artèries coronàries que les que en beuen moltes o cap. I se sap que les calcificacions de les artèries són el principal factor de risc per patir un infart.

Segons Toni Bayès Genís, cap de Cardiologia de l'hospital Can Ruti, "una copa de vi i entre una i tres tassetes de cafè pot ser positiu i segur que no és dolent".

Els beneficis per al cor del consum moderat de cafè ja es coneixien, però aquests investigadors coreans els han confirmat amb una mostra molt àmplia, de 25.000 persones. Ells mateixos, però, confessen que calen més estudis per entendre millor el perquè d'aquests beneficis.

De fet, els efectes del consum de cafè és un debat controvertit, perquè de la mateixa manera que hi ha estudis que apunten als factors protectors per al cor, també n'hi ha que fan tot el contrari i relacionen el cafè amb l'excés de colesterol o la hipertensió. Aquesta recerca s'ha fet en persones joves i sanes, però hi ha perfils que han d'anar més amb compte.

"Aquelles persones que pateixen del cor ja de forma manifesta, aquelles persones que tenen una hipertensió difícil de controlar, aquelles persones que tenen una obesitat, o que tenen diabetis o altres factors de risc, una tassa de cafè segur que no és dolenta, una o dues està bé, fins a tres o més de tres és bo consultar un metge", sosté l'especialista.

Al final, no fumar, fer exercici i dur una dieta equilibrada continua sent la millor prevenció.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut