Dues dones es passegen per Lisboa amb mascaretes convencionals

Portugal presenta la primera mascareta que inactiva el coronavirus

És eficaç contra el virus en un 99% fins i tot després de 50 rentades, segons els investigadors
Yasmin Córdoba Schwaneberg Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La mascareta, denominada MO x Ad-Tech, està a la venda a Portugal des d'abril, però fins ara no s'havia confirmat la seva eficàcia. Compta amb un revestiment que neutralitza el virus gràcies a un teixit tècnic, amb diverses capes, impermeable i reutilitzable. Ha demostrat que és eficaç fins i tot, després de 50 rentades.


Suma d'empreses i centres científics

La mascareta és fruit d'una investigació avalada per l'Institut de Medicina Molecular João Lobo Antunes de Lisboa i en el seu desenvolupament hi ha col·laborat el fabricant tèxtil Adalberto, l'empresa minorista MO, Sonae Fashion, el centre tecnològic CITEVE i la Universidade do Minho.

El viròleg Pedro Simas celebra el resultat de les analítiques després d'haver deixat el teixit en una solució amb presència del coronavirus:

Han demostrat una eficaç inactivació del SARS-CoV-2, inclús després de 50 rentades i s'ha observat una reducció viral del 99% després d'una hora de contacte amb el teixit

 

La mascareta que inactiva el virus per ara només es ven a Portugal (REUTERS / Rafael Marchante)

 


Abans que l'Institut de Medicina Molecular portuguès confirmés la viabilitat de la mascareta, l'Institut Pasteur de Lilla, a França, ja va analitzar amb èxit les seves propietats antimicrobianes.

En aquests moments, la mascareta MO x Ad-Tech només es troba a la venda a les botigues de la marca portuguesa MO, disponibles per a tota la Unió Europea. Tot i això, el projecte està obert perquè es pugui distribuir també fora de Portugal.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut