Les plagues de rates són un problema de salubritat (Europa Press/Adepap)

Plaga de rates a Gràcia, en un solar on malviuen vuit persones amb un menor

Fa prop d'un any que l'espai del carrer Jaén, al costat d'una escola bressol, està ocupat per diverses famílies que viuen sense les mínimes condicions
Redacció
TEMA:
Salut

Queixes dels veïns de Gràcia, a Barcelona, per la plaga de rates que hi ha en un solar ocupat del carrer Jaén, al costat de l'Escola Bressol Municipal Enxaneta

Al solar, hi malviuen vuit persones amb un menor, que està escolaritzat. Fa un parell de mesos que els rosegadors han proliferat i campen a dins del solar, però també al carrer, sobretot de nit. 

Els veïns del carrer Jaén de Barcelona reclamen una actuació urgent de l'Ajuntament. És el cas de l'escriptora Anna Manso: 

"Com pot ser que hi ha un greu problema de salubritat, hi ha molt vídeos que es veuen totes les rates campant al seu aire aquí al carrer i no es faci una actuació d'ofici, d'urgència? Després es poden presentar tots els escrits, però el que cal és actuar ja."

 

Marc Espinosa, un veí que porta la filla a l'escola bressol, afirma que estan "preocupats" perquè han vist "sortir de dins el pati rates que tenen una mida considerable i que es passegen tan tranquil·lament, sobretot a la nit". 


L'Ajuntament només ha actuat al carrer

Aquest dimarts, l'Ajuntament va fer una primera actuació d'urgència, però només a l'espai públic. El govern municipal manté que a l'interior del solar no hi poden entrar perquè és una propietat privada. El que han fet és requerir al propietari que actuï.

Aquest és el vídeo de la plaga i els afectats: 

La cap visible de la família que ocupa el solar ha explicat que, efectivament, viuen entre rates, però que no tenen cap altre lloc on anar ni reben cap ajuda. I que ha estat així des que van arribar a Barcelona, fa uns 20 anys. Serveis Socials n'està al cas. "No se'ls ha pogut donar una solució. Entenem que és una situació complexa, però la humanitat va per davant", comenta Manso. 

Des de l'Ajuntament de Barcelona no han volgut fer cap declaració i afirmen que per falta de documentació no tenen dret a accedir a la renda garantida de ciutadania o a l'ingrés mínim vital i tampoc es poden inscriure a la mesa d'emergència.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Urbanisme Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut