Passatgers del "Costa Màgica" baixant aquest matí del creuer per visitar la ciutat (ACN)

Palamós inicia la temporada de creuers amb el més gran que ha atracat mai en aquest port

El "Costa Màgica" ha portat més de 2.000 persones i un milers de tripulants al port de Palamós, on es calcula que ha rebut un impacte econòmic de 115.000 euros
Redacció Actualitzat

El port de Palamós ha rebut, aquest dilluns al matí, el creuer "Costa Màgica" amb més de 2.000 persones a bord procedent del Carib i amb destinació Marsella. És el creuer més gran en mida i nombre de passatgers que ha atracat en aquest port en tota la seva història. Es calcula que l'impacte econòmic del desembarcament de turistes i tripulació serà de 115.000 euros.

El creuer "Costa Màgica" és propietat de la companyia italiana Costa Cruceros, l'operador europeu amb la flota més gran que s'estrena en aquest port de la Costa Brava i que tornarà dues vegades més durant aquesta temporada amb un total de 7.000 passatgers. El vaixell havia d'arribar inicialment a la una del migdia, però, a causa de les previsions de mal temps, ha avançat el viatge i ha arribat a les 7 del matí. El canvi d'horari també ha obligat a avançar l'hora de sortida cap a Marsella per la una del migdia. Les botigues de Palamós han hagut d'adaptar-se al canvi d'horari del vaixell.

La majoria dels 2.178 passatgers del creuer eren francesos, italians i suecs i també hi havia un miler de tripulants. S'estima que aquesta escala ha deixat un impacte econòmic de 115.000 euros al territori ja que, segons estudis del sector, cada passatger del creuer es gasta una mitjana de 62 euros, estimant que desembarca un 74% del passatge.

La temporada de creuers de Palamós es va inaugurar el diumenge amb l'arribada del creuer "Seabourn Ques" i acabarà el proper 1 de desembre. Aquesta temporada es preveu que es facin 51 escales i que arribin 43.000 passatgers entre els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut