Otegi té la intenció de tornar al primer pla polític (EFE)

Otegi defensa un "bloc històric" sobiranista amb ERC, EH Bildu i BNG el 28A

Proposa una fórmula com la que ja es fa servir a les eleccions europees perquè totes les nacions i pobles de l'Estat facin front al neofeixisme
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, aposta per una candidatura unitària de partits sobiranistes i independentistes a les eleccions espanyoles. En un article al seu blog, Otegi defensa aplicar el mateix criteri que a les eleccions europees.

"El 28 d'abril és una oportunitat única per formar un bloc històric entre totes les nacions i pobles de l'Estat que facin front al neofeixisme, i obrir les portes a la nostra llibertat com a pobles sobirans."

El líder de Bildu assegura que l'avançament electoral no l'ha sorprès, però creu que es pot aprofitar per teixir aliances amb un programa comú.

"La defensa del dret a l'autodeterminació, un full de ruta per a la tornada a casa de presos i exiliats i el compromís en la defensa de polítiques que facin front al neoliberalisme i l'austericidi han de formar els eixos d'aquest programa comú."

Otegi creu que els bascos no poden "resignar-se a haver de triar entre el dolent i el pitjor" i veu possibilitat de condicionar polítiques del futur govern espanyol. Proposa una fórmula com la que ja es fa servir a les eleccions europees:

"EH Bildu ha estat capaç de formar una candidatura amb ERC, BNG i formacions de Canàries, asturianes, aragoneses... per a les eleccions europees. Ara ens cal fer el mateix exercici de suma per a les eleccions al Congrés i al Senat de Madrid."

Otegi argumenta que, més enllà de l'autodeterminació, l'aliança serviria per "frenar la dreta reaccionària".

"La suma de forces electoral i política de tots els sobiranistes, republicans i progressistes, és l'única garantia per frenar la dreta reaccionària i per condicionar l'acció de govern en la direcció d'una necessària democratització de l'Estat."

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26M Eleccions 28A
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut