L'actriu Núria Espert, en una imatge de l'any passat al Teatre Goya (ACN)

Núria Espert, Premi Europa de Teatre

Actualitzat
TEMA:
Teatre

L'actriu catalana Núria Espert ha estat reconeguda amb el Premi Especial Europa de Teatre. L'organització del premi n'ha destacat "l'extraordinària trajectòria en els camps de la interpretació i la direcció escènica i també la seva defensa de les llibertats".

El Premi Europa de Teatre promou la interdisciplinarietat, la integració i la cooperació entre el teatre i altres arts en el context de les actuacions en viu per promoure el coneixement i la difusió d'aquest art al continent. Entre els guanyadors del guardó hi ha Melina Mercouri, Vaclav Havel o el Premi Nobel Wole Soyinka. Espert el rebrà en una cerimònia, al novembre, a Sant Petersburg.

El Premi Europa de Teatre va celebrar la seva primera edició el 1987 a la localitat siciliana de Taormina i, posteriorment, va anar creixent en importància, gràcies a la feina de Melina Mercouri i l'aleshores ministre francès de Cultura Jack Lang, actualment el president del premi. L'any 2002, el guardó va ser reconegut pel Parlament Europeu i pel Consell Europeu, i el 2017 se'l va elegir com a projecte per a la inauguració de l'any Europeu del Patrimoni Cultural 2018.

ARXIVAT A:
Teatre
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut